Garrett Gerloff bo v Valenciji nadomeščal Rossija

Valentino Rossi bo izpustil 2. dirko v Aragoniji, Yamaha ga ne bo nadomeščala
Avtor prispevka: , objavljeno 4. novembra 2020 .

Yamaha je potrdila, da bo Garrett Gerloff, sicer njihov dirkač prvenstva Superbike, v Valenciji nadomeščal Valentina Rossija, če bo ta po dveh testih še vedno pozitiven na virus Covid-19.

Italijan je v torek opravil prvo testiranje na korona virus, rezultat pa je bil pozitiven, so potrdili pri Yamahi, danes pa ga čaka še drugi test. V primeru da bi tudi tokrat pozitiven, devetkratnega svetovnega prvaka ta konec tedna še ne bomo videli dirkati.

V primeru negativnega rezultata, pa bo moral v četrtek test ponoviti še tretjič in šele takrat bo ob drugem negativnem rezultatu lahko nastopil na VN Evrope.

“Počaščen sem, da me je Yamaha izbrala in mi dala to priložnost,” je novico komentiral Gerloff. “Žal mi je le, da sem jo dobil pod takšnimi okoliščinami za Valentina. Upam, da si kmalu opomore, saj ga vsi pogrešamo na stezi.”

“Virus je zelo zapleten in resen,” pa je povedal Rossi. “Slabo sem se počutil dva dneva, potem pa sem se po nekaj dneh počutil popolnoma zdrav. Ostal sem v samoizolaciji doma in sledil navodilom stroke. Položaj je žalosten in težak, toda tako pač je,” je 41-letni Italijan povedal za uradno stran Motogp.com, kjer je potrdil slabe novice: “V torek sem opravil še en test, ki je bil znova pozitiven, tako kot vsi prejšnji. K sreči imam v petek ali soboto še dve priložnosti, da se vrnem na dirko.”

“Počutim se dobro in komaj čakam, da se spet srečam s svojo ekipo in motorjem. Upam, da bo moj naslednji test negativen, saj sem izpustil že dve dirki, kar je dve dirki preveč,” je še dodal Rossi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish