Gajserju slavje v Veliki Britaniji preprečil padec

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2019 .

Druga dirka letošnje sezone MXGP, ki je potekala v Veliki Britaniji, je za našemu motokrosističnemu as Timu Gajserju prinesla prvo zmago v drugi vožnji. Zmaga v skupni razvrstitvi obeh voženj pa se mu je izmuznila po zaslugi grdega padca v prvi, katero pa je kljub neljubemu dogodku končal na tretjem mestu.

Skupno zmago je slavil Italijan Antonio Cairoli, ki je tako še povečal prednost v skupnem seštevku prvenstva elitnega razreda MXGP. Gajser je prvo vožnjo na dirkališču Matterley Basin začel odlično in v drugem krogu po prehitevanju Cairolija celo vodil, potem pa je padel, pri čemer ga je za las zgrešil njegov leteči motocikel. V cilj je pripeljal na tretjem mestu, toda vtis je popravil v drugi vožnji, kjer je vozil povsem v svojem razredu. Cairoli na njegov tempo ni imel odgovora, zato je našemu dirkaču sledil do cilja, vedoč da bo skupna zmaga kljub porazu v tej vožnji njegova za dve točki.

“Odlično sem začel, imel sem pravi ritem, hitrost, lahko sem prehitel Cairolija. Ne vem, zakaj sem potem tako močno pritiskal, ker mi pravzaprav ne bi bilo treba. Po padcu sem imel veliko težav, motor je bil razmajan, tako da je bilo še dobro, da sem prišel do cilja,” je po dirki povedal Gajser, ki je bil edini slovenski predstavnik v razredu MXGP v Matterley Basinu, potem ko je nastop odpovedal Klemen Gerčar.

Cairoli, ki je pred Gajserjem zmagal tudi na prvi dirki sezone v Argentini, ima v prvenstvu zdaj 97 točk, oziroma osem več od Gajserja, tretji pa je Francoz Gautier Paulin s 74 točkami. Naslednja dirka prvenstva MXGP sledi že prihodnji konec tedna v nizozemskem Valkenswaardu.

 

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish