Gajserjev neverjetni niz se je končal

Avtor prispevka: , objavljeno 30. avgusta 2016 .

Motokrosistična senzacija, Tim Gajser je imel v nedeljo prvo priložnost, da v svoji prvi sezoni v najvišjem razredu svetovnega prvenstva v motokrosu že postane prvak. Potreboval je le točko več od Antonia Cairollija, a se našemu asu na pesku nizozemskega Assna ni izšlo.

Dež je ponoči razmočil peščeno progo, ki je tako postala spolzka. Gajserjevi upi po novem odličnem rezultatu so splavali po vodi, ko je na prvi dirki skupina dirkačev zapeljala v razmočeni drugi ovinek. Tim jo je odnesel najslabše, saj je padel in zdrsil na zadnje mesto. V svojem borbenem slogu se je sicer do konca dirke prebil naprej, toda višje od dvanajstega mesta ni šlo.

Organizatorji so progo pred drugo dirko izravnali, pesek pa se je malce posušil a pogoji so bili še vedno zelo težki. Gajser seje prebijal v ospredje in se vozil že na tretjem mestu, ko ga je valoviti del proge presenetil med bojem za drugo mesto. Tim je padel, motor pa je treščil v zaščitno ogrado, kjer sta se poškodovali ročki za plin in zavoro.

Dirke tako ni mogel nadaljevati, k sreči pa je bilo njegovo vodstvo v prvenstvu dovolj trdno, da ima dve dirki pred koncem še vedno 65 točk prednosti pred drugouvrščenim Cairolijem, na mizi pa je še 100 točk.

Njegova naslednja priložnost, da postane prvak je na sporedu naslednji konec tedna, ko se karavana MXGP seli v Združene Države Amerike.

“Seved sem razočaran z razpletom dirke, toda tekmujemo na najvišjem nivoju in vedno vozimo na polno, zato se lahko zgodijo tudi takšne stvari,” je dejal Gajser. “Na takšni stezi se napake zgodijo še hitreje. Na prvi dirki sem padel dvakrat in se na koncu prebil do dvanajstega mesta, toda s svojo vožnjo nisem bil zadovoljen, saj vem, da lahko vozim bolje. Pred drugo dirko sem poskušal izprazniti glavo, se resetirati in vse skupaj je šlo precej bolje. Potem pa sem naredil napako in zapeljal s proge. Na motorju se je zlomila zavorna ročica ostal pa sem tudi brez plina, tako da nisem mogel nadaljevati.”

Po prvemu odstopu v letošnji sezoni pa Gajser k preostalim dirkam ne bo pristopil nič drugače: “Vozil bom tako, kot do zdaj, za užitek. Seveda pa se v podzavesti motajo tudi misli o naslovu prvaka. Ta konec tedna nisem bil sproščen in sploh nisem užival v vožnji, zato tudi nisem vozil tako, kot znam. Tega zdaj ne morem spremeniti, lahko pa se iz tega nekaj naučim za prihodnjo dirko v Charlotti, kjer moram biti spočit in osredotočen na cilj,” je še dodal Gajser.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish