Gajserja po dirki v Švici od naslova loči le še ena točka

Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2016 .

Tim Gajser je dirko v Švici končal na drugem mestu, potem ko je v prvi vožnji padel. Čeprav je Gajser že naa kvalifikacijah kazal odlično formo, ko je bil počasnejši le od Italijana Antonia Cairolija, je imel na prvi dirki danes kar nekaj težav. Kmalu po začetku dirke je padel in zdrsnil na 28. mesto, do cilja pa mu je uspelo priti do devetega mesta.

Tako kot v Belgiji mu je na drugi dirko šlo mnogo bolje. Po nekaj krogih je uspel prehiteti do takrat vodilnega Cairolija, sicer zmagovalca prve dirke in do konca dirke vodstva ni več izpustil iz rok.

Cairoli je tako s prvim in drugim mestom slavil skupno zmago z 41 točkami, Gajser pa jih je zbral 37. Še dve manj je uspel zbrati Francoz romain Fevbre.

Gajser s točkovanju svetovnega prvenstva še vedno vodi s 644 točkami, oziroma 99 točkami več od drugouvrščenega Cairolija, kar pomeni, da mora Gajser za senzacionalen naslov svetovnega prvaka v njegovi prvi sezoni MXGP, na naslednji dirki osvojiti točko več od Cairolija.

Dirka v Švici pa je bila za Slovence zelo zanimiva zaradi kar štirih naših junakov. Po poškodbi rame se je vrnil Klemen Gerčar, ki je povedal: “Lepo se je bilo vrniti v karavano MXGP. Po slabih štirih mesecih je bil super občutek stati na štartni rampi. V začetnih krogih sem preveč ‘grizu’, in ker sem dejansko prehiteval tekmece, mi je zmanjkalo moči. To bom pa pridobil le z več vožnje!”

Ob njem in Gajserju pa sta nastopila še brata Irt, Jernej in Peter.

Slovenci pa smo imeli v ognju še enega rojaka, in sicer v razredu MX2 je nastopil Anej Doplihar, ki je dirko v svojem razredu končal na 33. mestu.

Naslednja dirka, VN Nizozemske, je na sporedu čez dva tedna, ko se svetovno prvenstvo v motokrosu poslavlja od Evropske celine, sledita pa ji še finalni dirki sezone v Združenih državah Amerike.

Foto: Honda Pro Racing

4 Comments

  • Roman Avguštin

    NI RES. Tim rabi še 52 točk do konca prvenstva, da postane svetovni prva. Do konca so še trije GP in s tem možnih max 150 točk. Če Cairoli zmaga na vseh (kar ne bo) in dobi vseh 150 točk jihTim rabi samo 52 na treh GP-jih in za eno točko postane svetovni prvak. Ker pa vemo, da jih tim dobi več točk na dirko, upajmo da ne bo kakšne nule.

  • Svet-Hitrosti.com

    Drži, do konca so še 3 dirke in na voljo je 150 točk. Vendar je 50 točk na dirko maksimum, kolikor lahko dirkač dobi. Če na naslednji dirki torej osvoji le točko več od Tonya, bo dve dirki pred koncem imel 100 točk prednosti, toliko pa jih bo ostalo na voljo na preostalih dveh dirkah,kar pomeni, da lahko Cairoli zmaga na obeh, Gajser pa vpiše ničlo in bo kljub temu prvak. Po točkah bi bila sicer izenačena, vendar ima Tim več zmag.

  • Roman Avguštin

    Potem bi morali napisati, da ga loči od naslova le točka več od Cairolija na naslednji dirki. Če slučajno tega ne bo, se ta sistem podre. Tim rabi v treh dirkah 51 oz 52 točk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja