Gajserja po dirki v Švici od naslova loči le še ena točka

Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2016 .

Tim Gajser je dirko v Švici končal na drugem mestu, potem ko je v prvi vožnji padel. Čeprav je Gajser že naa kvalifikacijah kazal odlično formo, ko je bil počasnejši le od Italijana Antonia Cairolija, je imel na prvi dirki danes kar nekaj težav. Kmalu po začetku dirke je padel in zdrsnil na 28. mesto, do cilja pa mu je uspelo priti do devetega mesta.

Tako kot v Belgiji mu je na drugi dirko šlo mnogo bolje. Po nekaj krogih je uspel prehiteti do takrat vodilnega Cairolija, sicer zmagovalca prve dirke in do konca dirke vodstva ni več izpustil iz rok.

Cairoli je tako s prvim in drugim mestom slavil skupno zmago z 41 točkami, Gajser pa jih je zbral 37. Še dve manj je uspel zbrati Francoz romain Fevbre.

Gajser s točkovanju svetovnega prvenstva še vedno vodi s 644 točkami, oziroma 99 točkami več od drugouvrščenega Cairolija, kar pomeni, da mora Gajser za senzacionalen naslov svetovnega prvaka v njegovi prvi sezoni MXGP, na naslednji dirki osvojiti točko več od Cairolija.

Dirka v Švici pa je bila za Slovence zelo zanimiva zaradi kar štirih naših junakov. Po poškodbi rame se je vrnil Klemen Gerčar, ki je povedal: “Lepo se je bilo vrniti v karavano MXGP. Po slabih štirih mesecih je bil super občutek stati na štartni rampi. V začetnih krogih sem preveč ‘grizu’, in ker sem dejansko prehiteval tekmece, mi je zmanjkalo moči. To bom pa pridobil le z več vožnje!”

Ob njem in Gajserju pa sta nastopila še brata Irt, Jernej in Peter.

Slovenci pa smo imeli v ognju še enega rojaka, in sicer v razredu MX2 je nastopil Anej Doplihar, ki je dirko v svojem razredu končal na 33. mestu.

Naslednja dirka, VN Nizozemske, je na sporedu čez dva tedna, ko se svetovno prvenstvo v motokrosu poslavlja od Evropske celine, sledita pa ji še finalni dirki sezone v Združenih državah Amerike.

Foto: Honda Pro Racing

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

4 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje