Gajser zadnji dirko sezone končal na tretjem mestu

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2016 .

Novi svetovni prvak razreda MXGP in najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser je zadnjo dirko letošnje sezone v ameriškem Glen Helenu končal na tretjem mestu in tako zabeležil šestnajsto uvrstitev na zmagovalne stopničke na 18 dirkah.

Prvo dirko je začel s tretjega mesta, po startu pa je padel na šesto mesto. Do cilja se je uspel prebiti do četrtega mesta.

Na drugi dirki je že na izhodu iz drugega ovinka vozil na drugem mestu in nato večji del dirke lovil Antonia Cairolija. Njun dvoboj je za trenutek prekinil Eli Tomac, ki ju je prehitel in na koncu slavil zmago.

Tim je še naprej pritiskal na Cairolija in v cilj pripeljal na tretjem mestu, kar je zadostovalo za končno tretje mesto.

“Vesel sem z razpletom dirke, pa tudi s potekom sezone,” je po dirki povedal Gajser. “Šestnajst stopničk na osemnajstih dirkah je neverjeten dosežek. Velika zahvala gre moštvu, ki je vso sezono pripravljalo odličen motor.

Na prvi dirki sem vozil preveč na silo, v drugi pa sem izbral boljšo taktiko, tako da sva se s Tonijem lepo borila celo dirko. Sezona je bila dolga in vesel sem, da sem postal prvak, vesel pa sem tudi, da sem jo končal s še enimi stopničkami,” je še povedal in se na koncu zahvalil vsem navijačem, še posebej tistim, ki so mu sledili na vsako dirko in ga podpirali. Zahvala je šla tudi na račun sponzorjev, pa tudi moštva Gariboldi ter Honde in seveda svoje družine. “Rezultat sezone je plod skupnih prizadevanj, zato sem vsem zelo hvaležen,” je dodal.

Gajser se bo zdaj malce odpočil, čez dva tedna pa sledi nastop na pokalu narodov, kjer bosta Slovenijo poleg Gajserja zastopala še Jernej Irt in Jan Pancar.

V svetovnem prvenstvu MXGP pa so letos tekmovali še trije Slovenci in sicer Klemen Gerčar, ter brata Jernej in Peter Irt.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish