Gajser z novimi stopničkami povečuje prednost

Avtor prispevka: , objavljeno 25. julija 2016 .

Tim Gajser je na Češkem premišljeno in pametno odpeljal obe dirki in bil na koncu dneva drugi, a je kljub temu povečal vodstvo v točkovanju prvenstva.

Na obeh dirkah se je vse vrtelo le okrog Gajserja in Maxa Nagla. Dvojica je namreč povsem zasenčila preostale tekmece in sta bila edina v boju za zmago.

Na prvi dirki je Nagl povedel takoj po štartu, Gajser pa mu je tesno sledil. Razlika med njima skozi celotno dirko ni bila večja od sekunde. Tim je v zadnjih krogih poskušal napasti Nagla, a se je potem zadovoljil z drugim mestom in 22 točkami za svetovno prvenstvo.

Na drugi dirki sta glavna akterja zamenjala vlogi. Gajser je vodil in medtem, ko sta z Naglom izmenično vozila najhitrejše kroge, prednost povečal na pet sekund.

Toda dirko je začinil naliv, zaradi katerega je proga postala spolzka. Pet krogov pred koncem je Gajser napravil.majhno napako in padel, ter predse nehote spustil Nagla. Tim se je sicer pobral in ujel Maxa, toda zaradi pogojev na stezi se je še enkrat odločil, da je od zmage bolj pomembno prvenstvo, ter se tako sprijaznil s še enim drugim mestom.

Pet dirk pred koncem ima Gajser v skupnem seštevku 109 točk prednosti pred Antoniom Cairolijem in še 16 več pred Naglom.

“Za mano je soliden konec tedna,” je povedal Gajser. “Malo sem razočaran, saj sem na drugi dirki vodil z dovolj veliko prednostjo, da bi lahko zmagal v skupnem, vendar pa sem osvojil pomembne točke kar je ravno tako dobro. Zelo sem bil zadovoljen s svojimi štarti, pa tudi s svojo vožnjo na sploh. Toda pet krogov pred koncem sem naredil napako in padel, zaradi česar me je Max prehitel. Poskušal sem ga ujeti, a sem delal vedno več napak, zato sem se odločil nekoliko popustiti tempo. Steza je bila spolzka in polna neravnin, dež pa je vse še poslabšal. Po nalivu proga ni dopuščala napak in morda sem se preveč gnal, toda na koncu sem zadovoljen, saj sem še enkrat stopil na stopničke za zmagovalce,” je povedal Gajser, ki tako nadaljuje izjemen niz uvrstitev na stopničke.

Drugi slovenski predstavnik Jernej Irt je dirki končal na 25. oziroma 26. mestu, tako da je bil na koncu skupno 25.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish