Gajser z bolečinami do drugega mesta, na naslov bo moral še počakati

Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2022 .

Tim Gajser je na dirki za VN Švedske osvojil skupno drugo mesto, medtem ko je zmago slavil njegov tekmec za naslov, Jeremy Seewer. Našemu asu se je peti naslov svetovnega prvaka nasmihal že ta konec tedna, a bi potreboval idealen razplet, kar pa mu je onemogočil padec na treningu, zaradi katerega je v obeh današnjih vožnjah nastopil z bolečinami v zapestju in prstih na nogi.

Potem ko je prvo vožnjo začel z drugega mesta, je na štartu padel na šesto, do konca dirke pa se je uspel prebiti do četrtega, pred njim so v cilj pripeljali Maxime Renaux, Jeremy Seewer ter Glenn Goldenhoff.

V drugi vožnji je Renaux v prvem krogu padel in odstopil, Gajser pa je bil peti. Po nekaj prehitevanjih se je prebil do drugega mesta, medtem ko je vodil Seewer, ki je na koncu tudi zmagal. Tretji je bil Romain Febvre.

Seewer je tako na Švedskem zaostanek za Gajserjem uspel zmanjšati za sedem točk, zdaj razlika znaša še 115 točk, medtem ko je do konca sezone na treh dirkah na voljo še 150 točk.

Naslednja dirka bo že prihodnji konec tedna in sicer na Finskem, kjer bo imel Gajser odlično možnost, da osvoji četrti naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish