Gajser v prvi vožnji do zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2016 .

Tim Gajser je na prvi dirki za VN Francije pokazal iz kakšnega testa je, in v napetem obračunu v zadnjem krogu premagal domačina Romaina Febvreja, ki je v cilj pripeljal le nekaj centimetrov za našim asom. Po padcu na kvalifikacijah se je na štartu prve dirke znašel precej bolje in se hitro prebil do tretjega mesta. Pred njim sta vozila le Fevbre in Antonio Cairoli. Tega je Gajser lovil kakih deset minut in pripravil uspešen napad, ki je uspel.

Tim se je podal v lov na Fevbreja in ga, osem minut pred koncem dirke, prehitel na istem mestu kot Cairolija. Začel se je ogorčen boj za zmago, a Fevbre ni našel prostora, da bi se odpeljal mimo Gajserja. V cilj je pripeljal šest desetink sekunde za njim, tretji Cairoli pa je zaostal že pol minute.

»Uvodoma se nisem zagnal na vse ali nič,” je po prihodu v cilj povedal Gajser. “Nekoliko sem počakal, iskal prave linije, lovil primeren trenutek, tudi nekoliko zamenjal taktiko. Želel sem se prepričati, kako se je proga spreminjala. Posrečilo se mi je, vožnja je bila čista, pohvaliti pa je treba tudi navijače ob progi,” je še dodal.

Druga vožnja je na sporedu ob 17. uri.

Foto: Honda Pro Racing