Gajser v boj za točke z 28. mesta

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2017 .

Na kvalifikacijah za VN Francije je bil najhitrejši Clement Desalle, pred domačinom Romainom Febvrejem ter Jeffreyem Herlingsom. V francoskem Erneeju bo jutri potekala deveta dirka svetovnega prvenstva MXGP, na njej pa bo nastopil le en naš predstavnik, Tim Gajser. Aktualni svetovni prvak še vedno ni povsem okreval od poškodb iz Latvije, katere je obnovil še s padcem v Nemčiji pred tednom dni, posledično pa ga danes nismo videli na običajnem mestu – v ospredju. Gajser bo, tako kot v Nemčiji, verjetno ciljal predvsem na čim večjo bero točk za svetovno prvenstvo, v katerem mu je Toni Cairoli v preteklih tednih nekoliko pobegnil.

Italijan, ki je letos zbral 305 točk v primerjavi z Gajserjevimi 261, je bil danes sicer šesti, toda Gajserja iz ozadja že ogroža Gautier Paulin, ki zaostaja le še za eno točko, domačo dirko pa bo začel s sedmega mesta.

“Za mano je zares naporen dan,” je povedal Tim. “Čutim bolečino, zaradi postavitve steze pa je rama obremenjena še bolj, kot ponavadi. Tu je težko voziti, če si poškodovan. Šel sem na progo in poizkusil, nikoli se ne predam, toda bilo je težko. Odpeljal sem štiri kroge, potem pa me je tako močno bolelo, da nisem mogel več skakati ali normalno zapeljati v ovinek. Naredil sem še nekaj krogov, nato pa zaključil, saj je bilo preveč nevarno in bi lahko še enkrat padel.

Razočaran sem, saj zdaj vidim tudi drugo plat tega športa. Ena plat je, ko ti vse gre kot namazano in zmaguješ, druga pa ta, ko si poškodovan in ne moreš voziti tako, kot znaš. S tem se je težko soočiti, toda prebrodil bom to in se vrnil močnejši,” je še dodal Gajser, kateremu bo moštveni fizioterapevt preko noči poskušal omiliti bolečine in ga čim bolje pripraviti na dirko.

“Tima muči nategnjena mišica v rami,” je pojasnil Roger Harvey, šef Hondinega MXGP oddelka, ki je namignil, da bi Gajser lahko jutrišnji nastop tudi izpustil. “Nič ni zlomljeno in poskušali bomo olajšati težave, toda trenutno ocenjujemo situacijo, tako da bomo videli ali bo lahko nastopil na dirki.”

Ostali slovenski predstavniki se tako kot Tim, ubadajo s poškodbami in bodo dirko izpustili. Klemen Gerčar je po padcu v Nemčiji prestal operacijo kolena in bo odsoten vsaj nekaj dirk, v Nemčiji je poškodbo staknil tudi Jernej Irt, ki je izpahnil ramo, njegov brat Peter pa tudi še ni pripravljen po padcu v Veliki Britaniji.

Jutri se prva dirka začne ob 14., druga pa ob 17. uri.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish