Gajser: Še nikoli nisem vozil s toliko bolečine

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2017 .

Za Timom Gajserjem je še en boleč dirkaški konec tedna. Aktualni svetovni prvak v motokrosu je v Nemčiji odpeljal junaško dirko, katere glavni cilj je bil zmanjšati izgubo točk za svetovno prvenstvo. Po trčenju s sotekmovalcem in grdem padcu v Latviji pred dvema tednoma je Tim kljub bolečinam nastopil na kvalifikacijah za VN Nemčije v Teutschenthalu, a smola je še vedno spremljala našega asa, ki je na kvalifikacijski dirki še enkrat padel in obnovil poškodbe iz Latvije.

Po terapiji s Hondinim fizioterapevtom se je Gajser vendarle odločil za nastop na dirki, kjer je poskušal omejiti izgubo točk. Po dveh napornih vožnjah je v skupni razvrstitvi velike nagrade končal na enajstem mestu.

“Za mano je še en naporen konec tedna,” je povedal Tim. “To je bil verjetno eden izmed najtežjih koncev tedna, ki sem jih kdaj doživel. Nikdar še nisem vozil z več bolečine. Poskušal sem dobro začeti vožnjo, kar ni bilo lahko glede na moje izhodišče. Zatem sem poskušal pridobiti čim več mest in osvojiti čimveč točk. Na koncu sem zadovoljen da sem v vožnji končal na dvanajstem in dsetem mestu s toliko bolečine, tako sem vsaj osvojil nekaj točk. Rad bi se boril v ospredju zato zdaj odhajam domov, kjer bom obiskal svojega zdravnika, zatem pa upam, da bom pripravljen na dirko v Franciji.”

Foto: Honda