Gajser ob vrnitvi dosegel deseto mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 25. junija 2017 .

Tim Gajser se je po dirki premora v italijanskem Pttobianu vrnil v tekmovanje elitnega razreda svetovnega prvenstva v motokrosu in tam dosegel skupno deseto mesto, ki mu je prineslo 21 točk. Zmago je pričakovano slavil domačin Antonio Cairoli, ki je z najvišjo uvrstitvijo v obeh vožnjah vknjižil 50 točk ter tako še povečal vodstvo v letošnjem prvenstvu MXGP. Drugi je bil Jeffrey Herlings s 44 točkami, tretji pa Max Anstie s 36 točkami.

Gajser je prvo vožnjo, po solidnem začetku, končal na desetem, drugo pa po padcu na enajstem mestu, kar je zadostovalo za končno deseto mesto, po dveh dirkah brez tiočk zaradi hujše poškodbe pa je naš motokrosist zdaj peti. Do zdaj je v sezoni zbral 282 točk, vodilni Cairoli pa jih ima 431, torej 149 več od Gajserja.

Poleg Gajserja pa smo v Italiji spremljali še dva Slovenca, brata Irt. Peter je obe vožnji končal na 23. mestu, Jernej pa je zaradi bolečin v poškodovani rami nastopil le v prvi vožnji, katero je končal kot 31. Peter je dirko supno končal na 25 mestu, Jernej pa 32.

Sezona MXGP se nadaljuje že naslednji konec tedna z dirko v portugalski Aguedi.

Foto: Honda