Gajser jo je odnesel le z modricami

Avtor prispevka: , objavljeno 11. septembra 2017 .

Tim Gajser letos s padci in poškodbami ni imel sreče, te so tudi botrovale k izpadu iz boja za letošnji naslov svetovnega prvaka, s padcem pa je končal tudi predzadnjo dirko sezone na Nizozemskem. V prvi vožnji je pri sicer nizki hitrosti okrog 50km/h padel čez krmilo, zatem pa je nanj padel še motocikel, ki tehta približno sto kilogramov. Zaradi bolečin in oteženega dihanja je nato izpustil drugo vožnjo, k sreči pa prvi zdravniški pregledi ne kažejo hujših poškodb.

Tim je sicer vozil na tretjem mestu, zatem pa je napravil napako in padel, po pregledu in posvetu s Hondinim zdravnikom so se skupaj določili, da na drugi dirki ne nastopi. “Za nami je res slab dan,” je povedal Gajser. “Konec tedna se je začel dobro, potem pa je šlo vse po zlu. Na ogrevanjih sem odpeljal dober čas po štartu prve dirke pa sem vozil res dobro. Potem sem naredil napako in motocikel je padel name. Pregledal me je moštveni zdravnik, potem pa smo se odločili, da je bolje, če ne nastopim na drugi dirki. To je le odraz poteka celotne letošnje sezone. Res sem razočaran, da nisem mogel dirkati, toda tako gre.”

Timov oče Bogomir je slovenskim medijem zaupal, da so pri padcu ščitniki opravili svojo nalogo, pri čemer pa je ščitnik za hrbet celo počil. Naš prvak se je že vrnil v Slovenijo, kjer bo prestal še podrobnejši zdravniški pregled, s katerim želijo potrditi, da tudi tokrat morda ni prišlo do kakšnega skritega zloma, kot po padcu v Latviji.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish