Gajser je dirkal z zlomljeno lopatico

Avtor prispevka: , objavljeno 3. junija 2017 .

Aktualni svetovni prvak najvisjega razred v motokrosu, MXGP, Tim Gajser, je pri padcu v Latviji utrpel zlom lopatice, so ugotovili v mariborskem kliničnem centru.

Gajser se je v prvi vožnji dirke v Latviji zapletel s tekmecem in pri tem padel, vendar pa je iz bližnjega srečanja odnesel le grdo modrico na nogi. V drugi vožnji se je smola za našega motokrosista nadaljevala, saj je po skoku grdo padel.

Zdravniški pregled takoj po padcu ni pokazal zlomov, zato je Tim kljub bolečinam nastopil na naslednji dirki v Nemčiji. Tam je na kvalifikacijah še enkrat padel, ker pa bolečine niso pojenjale niti na dirki v Franciji, se je tam odločil, da ne nastopi.

Sprva so sumili, da gre za natrgano mišico, šele podroben pregled v Mariboru pa je pokazal, da ima Makolčan zlomljeno lopatico.

“Ne morem verjeti,” je ugotovitev komentiral Timov oče in trener, Bogomir Gajser. “V Nemčiji nam je zdravniška služba po opravljenem rentgenu zatrjevala, da zlomov ni, zato smo Tima poslali na štart. Čudno se mi je zdelo, da ga tako boli, zdaj pa smo izvedeli, da je vendarle šlo za zlom. Na tako zahtevni progi je dirkal z zlomljeno lopatico in raje sploh ne pomislim, kako bi se stanje lahko še poslabšalo. Če bi za poškodbo vedeli že prej, bi Tim dirko izpustil, da bi zlom lahko pravilno sanirali. Zdravje je na prvem mestu in morda bomo izpustili naslednjo dirko v Rusiji.

Več bomo vedeli konec prihodnjega tedna, ko bomo videli, kako napreduje okrevanje,” je še dodal Bogomir.