Gajser bo izpustil nastop v Rusiji

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2017 .

Tim Gajser ne bo nastopil na naslednji dirki elitnega razreda v svetovnem prvenstvu v motokrosu, potem ko so zdravniki v Mariboru odkrili, da ima aktualni svetovni prvak zlomljeno lopatico. Gajser je na dirki v Latviji grdo padel, nato pa kljub bolečinam in modricam nastopil tudi na dirki v Nemčiji, kjer je na progi Teutschenthal padel še enkrat in očitno poslabšal poškodbo.

V naslednjih tednih Tima čaka okrevanje, katerega del je tudi počitek, zato našega asa v Orlionoku ne bomo videli nastopati. Pri Hondi so odločitev sicer sprejeli s težkim srcem, a ker je do konca sezone na sporedu še deset dirk, je pomembneje, da Gajser povsem okreva. Če bo okrevanje potekalo brez zapletov, bo Tim spet na motorju čez tri tedne na VN Italije.

“Temu sem se na vsak način želel izogniti, saj res ne želim izpustiti dirke,” je dejal Tim. “Žal pa je poškodba rame hujša, kot smo mislili, zato se bom moral sprijazniti z dejstvom, da ta konec tedna v Rusiji ne bom mogel voziti. Rad bi se prepričal, da bom povsem okreval preden se vrnem na dirke. Pogrešal bom dirkanje v Rusiji, še posebej, ker bo to prva tamkajšnja dirka po letu 2012. Žal mi je za vse navijače, sponzorje, moštvo in Hondo, ter vse, ki so mi pomagali priti do tu, kjer sem. Kar pa se tiče okrevanja, se vsi strinjamo, da je to pravilna odločitev in lahko rečem le, da se bom vrnil močnejši,” je še dodal Gajser, ki v točkovanju svetovnega prvenstva za vodilnim Antoniom Cairolijem zaostaja za 86 točk in zaseda četrto mesto, katerega pa bo po dirki v Rusiji zagotovo izgubil.

Foto: Honda Pro Racing