FXLider vam podarja 50 EUR za začetek trgovanja z nafto!

Avtor prispevka: , objavljeno 6. maja 2015 .

Od sredine leta 2014, do danes je cena surove nafte padla iz preko 100 dolarjev po sodčku na 55 dolarjev in vprašanje, ki se logično postavlja je, če so te ravni cene dno trenutnega ciklusa. V močnem padajočem trendu od junija preteklega leta do januarja letos je cena padla za okoli 59%.

FXLider vsem bralcem portala Svet Hitrosti podarja 50 eur za uspešen začetek trgovanja z nafto na svetovni borzi, edini borzi, na kateri lahko vlagatelji zaslužijo tako na rasti, kot na padcu cen.

Prevzmite 50 evrov za trgovanje TUKAJ.

Vendar se je od takrat karakter trga spremenil. Od konca januarja, se je cena nafte začela, z občasnimi oscilacijami, uravnoteževati. Odsotnost večje ogroženosti Bližnjevzhodnih zalog, z dobro pokritostjo globalnega povpraševanja, v naslednjih nekaj letih omejuje možnost bodoče intenzivne rasti cen. Zdaj je že vsem jasna namera Saudske Arabije, da ohrani tržni delež in, da se bo zmanjševanje proizvodnje prepustilo tistim proizvajalcem, katerih stroški proizvodnje so višji. Strategija ohranjanja tržnega deleža Saudske Arabije se je izkazala, da ni povezana samo na naftni trg, ampak tudi na globalni energetski trg. Z držanjem cene nafte relativno nizko, se upočasnjuje tudi prehod na obnovljive vire energije, katerih stroški so veliko višji, kar pa Saudijski Arabiji pušča več časa, da diverzificira svojo ekonomijo.

Kljub dejstvu, da ZDA še vedno proizvajajo veliko več nafte, kot je lahko porabijo, se je cena surove nafte popravila v primerjavi s ceno pred mesecem dni. Vendar obseg, v katerem se trenutno giblje ni problem, saj je na trgu jasno, da bo nagel padec ameriških naftnih vrtin v preteklih nekaj mesecih privedel do zmanjšanja proizvodnje. Zmanjšanje proivodnje sovpada s sezonskim povečanjem povpraševanja, kar bo verjetno privedlo tudi do zmanjšanja trenutno rekordno visokih zalog v ZDA.

’Gledano srednjeročno, je razmerje globalne ponudbe in povpraševanja ostalo stabilno, z ekonomskimi poročili, ki so naklonjeni padcu cene, vendar bi bilo zaradi stanja na ameriškem trgu preveč tvegano sedaj pričakovati padec cene, vsaj dokler se cena ne korigira pri 60 dolarjih po sodčku’ pravijo v FXLider-ju.

Prevzmite 50 evrov za trgovanje TUKAJ.

Trg je že doživel najnižje ravni cene, tako Brent kot WTI nafte, ampak še vedno obstajajo faktorji, ki pozivajo k previdnosti. Poročila, ko je govora o ameriškem trgu nafte, ne podpirajo rasti cene, zaloge bencina so porasle za 26% v zadnjem letu dni in se trenutno gibljejo na okoli 82 milionov sodčkov, kar je rekordno visoka vrednost, Cushing (skladišče goriva v Oklahomi) pa koristi 80% svojih kapacitet. Cushing je hkrati tudi center dogovarjanja cene New Yorške borze blaga ( NYME) za WTI nafto.

’Pred nami je tudi sestanek OPEC-a predviden 5 junija, na katerem se bo razpravljalo o možnem zmanjšanju proizvodnih kvot. V kolikor bo proizvodnja zadržana na dosedanjem nivoju se bo težko pričakovalo večjo rast cene v bodoče’ pravijo v FXLider-ju.

 FXLider ima ekskluzivnu saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.
Pored dolenavedenog odricanja od odgovornosti, ovaj materijal ne predstavlja ponudu , ili zahtev za izvršenje transakcije bilo kojim finansijskim instrumentom. Društvo Fortrade ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu koja može biti sačinjena od ovih komentara ili za posledice koje proizilaze iz njih. Ne daju se nikakve izjave niti garancije za tačnost i potpunost informacija. Shodno tome svako lice postupa u tom smislu u potpunosti na sopstveni rizik. Svako obezbeđeno istraživanje, ne uzima u obzir specifične investicione ciljeve, finansijsku situaciju i potrebe određene osobe koja može da ga primi. Ono nije sastavljeno u skladu sa zakonskim zahtevima, osmišljen da promoviše nezavisnost investicionog istraživanja, kao takvog.

Ta prispevek je oglasno sporočilo, portal www.svet-hitrosti.com, njegovi uredniki, avtorji in lastniki ne prevzemamo nikakršne odgovornosti do vsebine!

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo