Fukuzumi in Makino ostajata glavi upanji Honde

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2018 .

Nirei Fukuzumi in Tadasuke Makino ostajata glavni upanji Honde za nastop v Formuli 1. Japonski proizvajalec pa si želi oba še zadržati v Formuli 2 za naslednjo sezono. Makino se trenutno z moštvom Russian Time nahaja na dvanajstem mestu skupnega seštevka Formule 2, potem ko je v Monzi prvič zmagal.

Fukuzumi pa na drugi strani zaseda šestnajsto mesto in je letos še brez uvrstitve med najboljših pet. Honda si v prihodnosti želi v Formuli 1 imeti japonskega dirkača, to pa jim bo Red Bull z moštvom Toro Rosso tudi omogočil. Vendar noben izmed prej omenjenih dirkačev še ne bo imel dovolj točk na svoji superlicenci, da bi se to lahko zgodilo že v naslednji sezoni.

Hondin motošportni vodja je dejal:
“Želimo, da bo ostaneta še eno sezono v Formuli 2. To bo njuno drugo leto tu, moja naloga pa bo, da jima zagotovim boljše pogoje. Letos je zelo težko ocenjevati dirkače zgolj na podlagi njihovih rezultatov. Makinovo moštvo izgleda boljše kot Fukuzumijevo, so veliko bolj organizirani.”

“Fukuzumi kljub temu opravlja odlično delo v svojem moštvu. Kar se tiče Formule 2, niso vsa moštva enako dobra zato je težko ocenjevati dirkače zgolj na podlagi rezultatov. Zaenkrat ostajata oba naša glavna izbira za Formulo 1.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish