Franchitti prisiljen končati kariero

Avtor prispevka: , objavljeno 14. novembra 2013 .

 

Dario Franchitti mora zaradi poškodb, ki jih je staknil v hudi nesreči serije IndyCar, končati svojo dirkaško kariero.

40-letni Škot je na dirki v Houstonu poletel čez zadek dirkalnika Takume Sata, ter trčil v zaščitno mrežo. Pri tem si je poškodoval hrbtenico, desni gleženj in utrpel pretres možganov. Po dveh operacijah se je vrnil domov, zdravniki pa so mu svetovali konec dirkaške poti.

“Zdravniki, ki so zdravili moje poškodbe, so mi svetovali, naj neham dirkati. Povsem jasno so mi razložil, da je tveganje preveliko in bi nadaljnje dirkanje lahko škodilo mojemu zdravju. Glede na to, nimam druge možnosti, kot da končam.

Dirkanje je bilo del mojega življenja več kot 30 let, zato mi je težko, ko pomislim, da nikoli več ne bom vozil. Veselil sem se prihodnje sezone z moštvom Ganassi, s katerim smo nameravali še četrtič zmagati na dirki 500 milj Indianapolisa, ter peti naslov serije IndyCar,” je povedal Franchitti, ki je dodal, da upa na to, da bo ostal v dirkaških vodah.

“Upam, da bom nekega dne v seriji IndyCar lahko opravljal kakšno vlogo ob stezi. Rad imam dirkanje z odprtokolesnimi dirkalniki in želel bi, da ta šport uspe. S Chipom se bom pogovoril o tem, kako bi lahko ostal v ekipi,” je za konec dejal Franchitti.