Francesco Bagnaia: srečen sem, da sem vodilni v skupnem seštevku

Avtor prispevka: , objavljeno 3. maja 2021 .

Ducati si je vedno želel Italijanskega dirkača, ki bi osvojil naslov svetovnega prvaka. Ali so z Francescom zadeli v polno bomo videli tekom sezone. Italijan je strnil misli in povedal, kakšen je občutek trenutno biti vodilni v skupnem seštevku.

Bagnaia je že četrti različni vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva po štirih dirkah. Po vsaki dirki so se zamenjali dirkači na vrhu in to pomeni, da je letošnja sezona še bolj izenačena in nepredvidljiva od prejšnjih. Na prvi dirki je zmagal Maverick Vinales in prevzel vodstvo. Kasneje je svojo konstantnost pokazal Johann Zarco in povedel v skupnem seštevku. Po dveh zmagah Quartararoja je bilo jasno, da Francoz prevzema mesto vodilnega. Odlično mu je kazalo tudi po včerajšnji dirki vendar je zaradi bolečin v roki v nekem delu dirke popustil in padel na 13 mesto. Trenutno vodilni Bagnaia nima še zmage v letošnji sezoni, vendar pa je zaradi dobrih rezultatov predvsem treh uvrstitev med najboljše tri prehitel Francoza in prevzel mesto vodilnega v skupnem seštevku. Mogoče malo spominja na lanske rezultate Joana Mira, ki je bil dolgo brez zmage, vendar je bil vseeno vodilni v lanski sezoni. Na zadnji dirki je močno presenetil Ducati z dvojno zmago, predvsem zato ker mu proga v Jerezu ni nikoli ustrezala. Dodati moramo še, da je bil Ducati nazadnje prvak v sezoni 2007 z Caseyem Stonerjem in na naslov čaka že dolgih štirinajst let. Še najbližje je bil z Doviziosom, ki pa ni prišel do naslova predvsem zato, ker je nastopal v času uspehov Marca Marqueza.

Zadnji dirkač iz Italije, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka je bil v sezoni 2009 Valentino Rossi, vendar pa mu je to uspelo z Yamaho. Ducati pa je poskušal z Rossijem in Doviziosem, vendar je bil neuspešen.

»Mislim, da je ta rezultat boljši od tistega v Portimau. V Portimau je vse delovalo dobro za razliko od tega vikenda, kjer smo morali se zelo potruditi. Na štartu sem se le malo mučil, ker sem razmišljal, da je je pritisk na zadnjo gumo velik. Videl pa sem da so Miller, Fabio in nekateri drugi močno pritiskali zato sem poskusil tudi jaz. Poskušal sem nadoknaditi zaostanek, vendar sem tvegal s sprednjim delom, kjer sem ga izgubil v dveh krogih. Kritičen je bil sedmi ovinek zato sem dejal, da morem dirko pripeljati mirno do konca,” je dejal Francesco Bagnaia.

“Vesel sem, da sem vodilni v seštevku svetovnega prvenstva. Pred nami je še šestnajst dirk in ne moremo še razmišljati o naslovu, ter moramo z takim tempom nadaljevati. Če začnem razmišljati o tem, bom lahko v želji zabredel. Zato moram razmišljati dirko za dirko. Danes smo imeli srečo, da je Fabio popustil v dirkanju je potrebno imeti tudi srečo,” je še dodal Italijan.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj