Francesco Bagnaia: Ni mi bilo treba zmagati, vendar sem o tem sanjal

Avtor prispevka: , objavljeno 27. novembra 2023 .

Francesco Bagnaia je dejal, da je želel z zmago na dirki potrditi naslov svetovnega prvaka, čeprav mu po padcu Jorgeja Martina to niti ni bilo potrebno.

Bagnaia bi ob zmagi Jorgeja Martina postal prvak že zgolj z uvrstitvijo med prvih pet, toda Španec je v šestem krogu padel, Bagnaia pa se je odpeljal proti novi zmagi, s katero je sklenil uspešno sezono.

“Počutim se neverjetno,” je povedal. “Še nikoli nisem bil tako vesel. Tako vesel sem, ker sem zmagal na dirki. Zmaga danes glede na okoliščine ni bila potrebna, toda sanjal sem, da bom z zmago potrdil naslov prvaka. Vesel sem, vendar me je bilo med dirko strah. Pet krogov do konca me je začelo zebsti in strah me je bilo, kaj se bo zgodilo, ker sem izbral trdo sprednjo gumo. Danes mi ni bilo lahko, saj sem bil pod velikim pritiskom.”

Bagnaia je dejal, da se je letos v boju za krono prvaka precej bolj namučil, kot lani, saj je tekmoval proti dirkaču na enakem motociklu. “Sicer je težko primerjati. Fabio je bil lani zelo hiter na začetku sezone, ko pa sem začel zmagovati jaz, je imel več težav. Bil je hiter in še vedno je, toda motocikel mu ne dopušča boja z mano. Z Jorgejem pa je bilo nekoliko drugače, saj je po Barceloni z vsako dirko imel več samozavesti. Potem sem padel v Indiji, ko sem vozil pred njim, s čimer sem mu nekoliko pomagal, pa vendar je bilo letos težje. To, da si delimo podatke nam precej koristi, vendar je včasih bolj stresno.”

Italijana pa je v Valencii spremljal tudi mentor Valentino Rossi, ki je varovanca pred dirko pomirjal. “Dejal mi je, naj bom miren, naj dobro preučim stanje, saj je Jorge v slabšem položaju, ker je moral zmagati. Jorge je potreboval zmago, jaz pa sem moral v cilj priti med prvimi petimi, na koncu pa sem bil hitrejši, kot le za prvih pet.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj