Foto: Moštvo Ducati predstavilo letošnje barve

Avtor prispevka: , objavljeno 18. januarja 2019 .

Moštvo Ducati je kot prvo izmed moštev MotoGP predstavilo svoje letošnje moštvo in novo barvno poslikavo, kjer prevladuje rdeča barva ter logotip tobačnega proizvajalca Philip Morris “Misson Winnow”, ki se pojavlja tudi na dirkalnikih moštva Ferrari v Formulo 1. Italijansko moštvo, za katero bo letos ob Andrei Doviziosu nastopal Danilo Petrucci, je novo poslikavo predstavilo na svojih lanskih motociklih, predstavitev pa je potekala v Švici, na sedežu Philip Morrisa, ki torej že 18. sezono ostaja sponzor ekipe.

Spremenilo se je tudi uradno ime moštva, ki se zdaj imenuje “Mission Winnow Ducati Team”, po novem pa je na motociklih prisoten tudi logotip avtomobilskega proizvajalca Audi, sicer lastnika Ducatija.

Ducati je zadnji naslov prvaka med dirkači osvojil s Caseyem Stonerjem v sezoni 2007, v zadnjih dveh sezonah pa se je Dovizioso uspel povzpeti do drugega mesta v prvenstvu, z novim motociklom pa upajo, da bodo končno storili tudi zadnji korak do vrha. “Moramo biti boljši in se izboljšati bolj, kot smo se v preteklih sezonah,” je dejal šef moštva, Gigi Dall’Igna. “Nov motocikel je boljši na vseh področjih, tako na aerodinamiki, šasiji, elektroniki, kakor tudi kar se tiče pogonskega agregata, ki je zdaj močnejši. Cilj ostaja isti, kot zadnjih nekaj let, torej boj, za naslov svetovnega prvaka. Zagotovo nismo favoriti, toda letos se bomo močno potrudili, da bi Ducatisti letos doživeli čudovito leto,” je še dodal.

Doviziosov cilj bo vsekakor boj za naslov svetovnega prvaka, njegov moštveni kolega Petrucci pa se bo ob tem boril za obstanek v moštvu, saj mu pogodba z ekipo poteče ob koncu sezone. Njegovo moesto bosta ogrožala Jack Miller ter Francesco Bagnaia, prvak razreda Moto2, ki bo letes eden izmed novincev v razredu MotoGP.

Doviziosu bo tudi letos ob strani stal Alberto Giribuola, medtem ko je s Petruccijem iz moštva Pramac prestopil Daniele Romagnoli, šef mehanikov Jorgeja Lorenza, Christian Gabarrini pa se seli k Pramacu, kjer bo sodeloval z Bagnaio.

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish