FOTO: Jorge Lorenzo se predstavi v rdeči barvi

Avtor prispevka: , objavljeno 20. januarja 2017 .

Po včerajšnji predstavitvi moštva Yamahe je danes sledila še predstavitev Ducatija, kjer je veliko pozornosti požel Jorge Lorenzo, novinec v moštvu.

Španec je po odhodu iz ekipe Yamahe razkril svoj letošnji motocikel (“vohunsko” fotografijo smo že pred dnevi objavili na naši Facebook strani) in se prvič predstavil v rdečem dirkaškem kombinezonu. Družbo mu je na predstavitvi delal moštveni kolega Andrea Dovizioso, s katerim sta pokazala sicer lanski motocikel GP16 v novi poslikavi, brez krilc na prednjem delu.

Kdaj bomo videli letošnji GP17 za zdaj še ni znano, nekateri celo ugibajo, da se bo to zgodilo šele na prvi dirki v Katarju, saj naj bi Italijani skrbno skrivali aerodinamične rešitve vse do izteka roka za homologacijo oklepov na motorju.

Tudi na testiranjih naj bi Lorenzo in Dovizioso vozila s starimi oklepi, testna dirkača Casey Stoner in Michele Pirro pa naj bi v tednu ored uradnimi testiranji v Losailu preizkusila aerodinamične rešitve, s katerimi bodo pri Ducatiju nadomestili zdaj prepovedana krilca.

Šefi Ducatija pa so ob priložnosti napovedali, da je letos njihov cilj osvojiti naslov svetovnih prvakov.