Foto dokaz upogibanja Mercedesovega krilca?

Avtor prispevka: , objavljeno 20. novembra 2021 .

Moštvo Red Bull bo ta konec tedna vložilo pritožbo zoper tehnično skladnost Mercedesovega dirkalnika, če bodo tudi ta konec tedna nastopili s krilcem iz Brazilije, za katerega sumijo, da se pri visokih hitrostih na ravninah upogiba in tako zmanjšuje zračni upor, kar v zameno poveča končno hitrost.

Pred dirko v Katarju so v janost pricurljale govorice, da so sume v legalnost dirkalnika poleg nenavadno visoke končne hitrosti, dodatno spodbudili še znaki premikanja zadnjega krilca na stranicah le tega. Zdaj je bila objavljena tudi fotografija, ki podpira teorijo, da se na dirkalniku Lewisa Hamiltona močno upogiba spodnji element zadnjega krilca, upogibanje pa pred kamerami in pogledi v veliki meri skrije zgornji del, ki se odpre le ob aktivaciji sistema za prehitevanje DRS.

Nelegalnosti je osumljen predvsem dirkalnik Hamiltona, saj njegov moštveni kolega Valtteri Bottas, ki ob koncu sezone zapušča ekipo, krilca naj nebi uporabljal zaradi strahu pred prenosom informacij iz ekipe. To tezo potrjujejo tudi uradno zabeležene informacije o najvišjih hitrostih irkalnikov, po katerih Finec, za razliko od moštvenega kolega, ni posebej izstopal v primerjavi s tekmeci.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish