Formuli ena se marca letos obeta prvi ceremonialni začetek sezone v zgodovini

Avtor prispevka: , objavljeno 29. januarja 2019 .

Karavana Formule ena bo 13. marca letos prvič v zgodovini prvenstva pripravila ceremonialni začetek sezone. Dogodek se bo odvijal v sredo, dva dneva preden bodo dirkači odpeljali prva prosta treninga za VN Avstralije, šlo pa bo za podoben dogodek, kot F1 Live lani v Londonu, katerega so se udeležili številni šefi moštev, ter vsi dirkači razen Lewisa Hamiltona. Tokrat Liberty Media obljublja, da bo avstralske navijače pozdravilo vseh 20 dirkačev in vseh deset šefov moštev, dogodek pa bo potekal v sodelovanju z organizatorji dirka v Albert Parku.

Dogodek si bo moč ogledati tudi prek socialnih omrežij, tako da ga bomo lahko spremljali gledalci s celega sveta. “Strast, poznavanje in entuziazem gledalcev v Melbournu si zasluži posebno zahvalo, zato smo se odločili pripraviti prvi začetek sezone v zgodovini športa,” je povedal komercialni šef Formule 1, Sean Bratches. “Navdušeni smo, da lahko gledalcem postrežemo s takšnim spektaklom. Bistveno je, da jih postavimo v osrčje vsega, kar počnemo in ta dogodek nam ponuja podlago, da stopimo v stik z gledalci, ne le lokalnimi, temveč tudi po vsem svetu.

Sezona 2019 bo zaznamovana še z enim zgodovinskim dogodkom, saj bo VN Kitajske tisoča dirka za veliko nagrado, zato se veselimo, da skupaj z vsemi moštvi sezono pričnemo s pokom.”

Napoved dogodka prihaja le dan zatem, ko se je šestnajst organizatorjev dirka sestalo in kritiziralo način vodenja Formule 1, ter pomanjkanje sodelovanja z organizatorji.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish