FORMULA v pogovorih z AMAZONOM glede STREAMA dirkaških vikendov

Avtor prispevka: , objavljeno 26. decembra 2020 .

Lastniki Formule 1, Liberty Media, raziskujejo nove načine, kako pritegniti mlajšo publiko, ki raje pretaka športne vsebine, namesto da bi jih gledala prek plačljivih televizijskih kanalov ali celo brezplačnih kanalov. V pogovoru za The Financial Times je izvršni direktor Formule 1 Chase Carey potrdil, da se šport pogovarja z Amazonom in drugimi ponudniki pretočnih storitev.

“Smo sredi resnih pogovorov z Amazonom in drugimi globalnimi digitalnimi platformami,” je povedal Carey in dodal: “Za nas so izjemno pomemben potencialni partner, saj predstavljajo priložnost za našo širitev in rast poslovanja.”

Formula 1 sse želi približati mlajši publiki, ki športne dogodke običajno spremlja prek globalnih platform za pretakanje videa.

Amazon že ima pravice v različnih športih, vključno z angleško nogometno Premier League ter teniškimi turnirji ATP in WTA. O Fernandu Alonsu so pripravili tudi petdelno dokumentarno serijo z naslovom “Fernando”, ki podrobno opisuje njegovo dvoletno odsotnost iz F1. Formula 1 je prav tako sodelovala z Netflixom pri izdelavi dokumentarne serije “Drive to Survive”, ki je doslej predvajala dve sezoni (v letih 2018 in 2019) in bo kmalu začela svojo tretjo sezono s podrobnostmi o letošnjem prvenstvu.

Kljub temu, da so pri Liberty Medii v pogovoril z več ponudniki, naj bi bili pogovori z Amazonom najbolj produktivni, poroča spletni portal Racer. Prihajajoči izvršni direktor Formule 1 Stefano Domenicali prav tako priznava, da je treba k športu pritegniti mlajšo publiko, a hkrati opozarja, da je pri celotni zadevi potrebno biti previden, da s pretiranimi spremembami “ne odženemo sedanjih navijačev, ki verjetno niso navajeni gledati svojih najljubših športnih dogodkov na digitalnih platformah.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish