Formula ena je dobila nov logotip

Avtor prispevka: , objavljeno 26. novembra 2017 .

Formula ena je po zaključni dirki letošnje sezone predstavila tudi nov logotip. Tega so javnosti pokazali takoj po podelitvi pokalov.

“Stari logotip je bil zelo ikoničen, toda v prihodnosti želimo nekaj več,” je ob predstavitvi povedala direktorica marketinga formule ena, Ellie Norman. “Nov logotip je bil navdihnjen iz tega, kar smo se naučili od svojih gledalcev, ter združuje asociacije, ki jih gledalci želijo v povezavi s tem športom. Oblika spominja na obliko dirkalnika, gre pa za dva dirkalnika, ki skupaj prečkata ciljno črto, hkrati pa je enostaven in “hraber” (angl. bold – hraber oziroma odebeljen).

Novi logotip nam omogoča večjo fleksibilnost in vsestranskost v obdobju mobilnih naprav ter digitalnih medijev. Še en pomemben dejavnik je motošport, ki je poln logotipov, zato smo se morali prepričati, da se bo naš logotip ujemal z logotipi moštev, partnerjev in promotorjev,” je še dodala. ”

Komercialni šef formule ena, Sean Bratches je pojasnil še, da so želeli pri Liberty media logotip predstaviti v sezoni 2018, ko načrtujejo nove spremembe.

“Nov logotip smo nameravali vključiti v večjo prenovo znamke, ki se bo zgodila marca prihodnje leto,” je povedal. “Predstavili bomo posodobljeno znamko, nov grafični paket za televizijske prenose, ter novo spletno platformo. Ker je to formula ena, se moramo pripraviti na prihodnost. Nov logo smo morali posredovati vsem svojim novim partnerjem, promotorje, sponzorjem ter novemu partnerju, ki skrbi za navijaške rekvizite. Menili smo, da je bil to primeren trenutek. Kljub temu pa še vedno močno cenimo stari logotip, ki je Formuli ena dobro služil zadnjih 23 let.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish