FORMULA E pripravljena, da FORMULO 1 oskrbuje z dirkači in osebjem

Avtor prispevka: , objavljeno 30. decembra 2020 .

V zgodnjih fazah je povsem električna serija Formula E postala priljubljena destinacija za dirkače, ki so izgubili svoj sedež v Formuli 1 in v njej je nastopala obilica uspešnih zvezdnikov kraljevega razreda motošporta, med njimi tudi Felipe Massa, podprvak iz leta 2008.

Formula E je pred sezono 2020-2021 prvič dobila status svetovnega prvenstva. Status Formule E ni edina stvar, ki se je spremenila, saj je v zadnjih letih več odmevnih proizvajalcev kot so Mercedes, Nissan, Audi, Jaguar, BMW in Porsche, postavilo osnovo za razvoj električne tehnologije in s tem prikazalo vrednost serije za avtomobilsko industrijo. Sicer sta Audi in BMW napovedala svoj odhod, na drugi strani pa se tej seriji namerava priključiti McLaren. In tudi na področju dirkačev ne gre več le za ponovno druženje kolegov iz Formule 1. Pravzaprav je le šest od skupaj 24 dirkačev, ki bodo vozili v novi sezoni, nekoč nastopilo tudi v Formuli 1.

Pri Mercedesovi ekipi Formule E menijo, da je ta električna serija dosegla točko, kjer se lahko začnejo premiki osebja v obe smeri.

Zaradi tega James misli, da se približujemo fazi, ko lahko Formula E dejansko začne oskrbovati paddock Formule 1 z dirkači in osebjem. “Mislim da Formula E kot serija zdaj dosega točko, ko bomo videli tok v obe smeri (med Formulo E in Formulo 1, op.p.),” je dejal šef električnih srebrnih puščic za kolege iz Motorsport.com. “In tukaj ne mislim le z vidika dirkačev. Oglejte si celotno osebje ekip. Inženirji, mehaniki, vodstvo ekip in dirkači. Vidim priložnost, kjer bomo iz leta v leto videvali ljudi, ki se premikajo med obema serijama. Za to obstaja nekaj zelo tehtnih razlogov. Pred našo sedmo sezono se ponovno pokaže, da je ta status resnično zaslužen in nam služi tudi za prihodnost.

Tudi na področju dirkačev lahko pride do premikov iz Formule E v Formulo 1 in obratno. Povrhu pa je električna serija dosegla status svetovnega prvenstva.

Antonio Felix da Costa, aktualni prvak Formule E, je že govoril o želji, da bi ostal v tej električni seriji in lovil uspeh, podoben tistemu, ki ga je v Formuli 1 dosegel Lewis Hamilton. “To, kar počne Lewis v Formuli 1, me bo sedaj motiviralo v Formuli E,” je povedal da Costa za kolege iz Autosport.com. “Želim še naprej poskušati, da podiram rekorde in da v tej seriji pustim svoj pečat. To je trenutno moj zagon.”              

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish