Formula E prestavila začetek sezone v Čilu

Avtor prispevka: , objavljeno 31. decembra 2020 .

Sedma sezona električne serije naj bi se po prvotnem planu začela sredi januarja v glavnem mestu Čila, a so pri Formuli E v sporočilu za javnost zapisali naslednje: “Po posvetu z mestnimi oblastmi v Santiagu de Chile, smo se odločili, da dogodek prestavimo. Dirki, ki sta bili predvideni za 16. in 17. januar, sta prestavljeni in trenutno delamo na tem, da določimo nov termin v prvem trimesečju leta 2021.”

Iz Formule E niso sporočili vzroka, zakaj je prišlo do takšne spremembe, priznavajo pa, da so imeli nemalo logističnih težav, kako vso opremo v tem času spraviti iz Evrope v Južno Ameriko. Tudi minulo sezono Formule E je močno zaznamovala pandemija novega koronavirusa, saj so morali odpovedati serijo dirk, finale sezone pa je bil v Berlinu, kjer so izvedli šest dirk na nekdanjem letališču Tempelhof.

Testiranja za novo sezono so pri Formuli E opravili v začetku meseca na dirkališču Ricardo Tormo v bližini Valencie, sezona 2021 pa bo prva sezona tekmovanja, v katerem ima le-ta uradni status svetovnega prvenstva. Zamik dirk v Čilu bi utegnil imeti domino efekt na ostale postaje prvenstva, saj je za konec februarja že predvidena druga postaja v Diriji v Savdski Arabiji.

Članek je na voljo tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish