Formula E je laboratorij za nove tehnologije

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2014 .

Alain Prost, nekdanji dirkač formule ena in večkratni svetovni prvak je prepričan, da bo Formula E služila kot laboratorij za nove tehnologije.

Revolucionarna nova dirkaška serija, v kateri dirkači tekmujejo s povsem električnimi dirkalniki, bo svojo premierno dirko doživela jutri, že zdaj pa jo podpirajo nekateri slavni in premožni možje. Eden izmed njih je Leonardo DiCaprio, poleg pa je tudi tajkun Richard Branson.

“Formula E mora biti poleg tekmovanja tudi neke vrste laboratorij, še posebej za nove vrste tehnologij,” je dejal Prost, soustanovitelj ekipe E.Dmas Renault, za katero bo dirkal njegov sin Nicolas.

Prost je opozoril, da bo dirka sama precej zapletena, dirkači pa bodo za zmago morali tesno sodelovati s svojimi inženirji, saj so vsi dirkalniki v prvi sezoni tekmovanja identični. “Ves čas voziti na polno pa ne bo najboljša izbira, vsaj ne na začetku,” je opozoril Prost, ki je bil v dirkaških dneh v formuli ena znan tudi kot Profesor, ravno zaradi njegovega previdnega, analitičnega pristopa.

Foto: F1

54 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje