FORMULA 2: Ekipa PREMA za sezono 2021 potrdila PIASTRIJA

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2020 .

Oscar Piastri, ki je član Renaultovega programa mladih dirkačev, je letos dirkal za ekipo Prema v Formuli 3, kjer je osvojil tudi naslov prvaka. Avstralec naj bi zasedel mesto Micka Schumacherja, ki naj bi se prihodnje leto preselil v Formulo 1 k ekipi Haas.

V okviru priprav na dirkanje v Formuli 2, bo Piastri sodeloval na testu po koncu sezone v Bahrajnu ta konec tedna. “Zelo sem navdušen, da bom lahko dirkal z ekipo Prema v Formuli 2,” je dejal Piastri. “Imeli smo zelo uspešno sezono 2020, kjer smo v Formuli 3 osvojili naslov prvaka in upam, da bom lahko z moštvom imel še eno uspešno leto. Prema je pokazala, da je bila tudi letos ekipa Formule 2, ki jo je bilo treba premagati, zato sem izjemno vesel, da se selim z njimi v novo prvenstvo. Zelo sem hvaležen, da sem del družine Prema in se veselim še več pice in testenin.

Prvenstvo Formule 2 bo leta 2021 dirkalo na osmih prizoriščih, v prenovljenem formatu, pa bodo vsak dirkaški konec tedna na sporedu po tri dirke. Rene Rosin, šef ekipe Prema, je dodal: “Z veseljem pozdravljamo Oscarja v naši ekipi Formule 2. Ne samo, da je nadarjen dirkač z izjemno hitrostjo. Zelo jasno razume zapletenost današnjega motošporta in je zelo prilagodljiv. Bili smo priča njegovemu napredku v sezoni 2020, je bil naslednji korak, da napreduje v Formulo 2, logičen, zato se veselimo njegovega nastopa na testu v Bahrajnu.”                    

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj