FORMULA 1:URNIK VN Emilije Romanje v IMOLI 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2021 .

V letošnjem letu se je Formula 1 želela vrniti v “normalno” sezono, a to se ni povsem izšlo. Na koledarju je 23 dirk, Vietnam in Kitajska sta izginila, Avstralija pa je bila prestavljena na november. Po nenavadnem uvodu sezone v Bahrajnu, se je karavana Formule 1 odpravila v Evropo.

Namesto Kitajske in Vietnama sta bilo na koledar dodani dirki, ki se ju spomnimo iz lanske sezone. Takrat je morala Formula 1 zaradi pandemije koronavirusa poiskati nadomestna prizorišča, toda leto dni pozneje, koronavirus še vedno straši po svetu. Tako so se veljaki Formule 1 odločili, da se tudi letos odpravijo v Imolo in Portimao.

Ali bo Mercedes tudi v Imoli v cilj prispel pred Red Bullom, ali pa bodo rdeči biki tokrat uspeli izkoristiti močan paket svojega dirkalnika?

URNIK VN EMILIJE ROMANJE

Petek, 16.4.2021

11.00 – 12.00                     1. prosti trening (FP1)

14.30 – 15.30                     2. prosti trening (FP2)

Sobota, 17.4.2021

11.00 – 12.00                     3. prosti trening (FP3)

14.00 – 15.00                     Kvalifikacije (Q)

Nedelja, 18.4.2021

15.00 – 17.00                     Dirka

Urnik VN Emilije Romanje je v primerjavi s prvotnim rahlo spremenjen in sicer zaradi pogreba nedavno preminulega princa Philipa, soproga britanske kraljice Elisabethe II. “V znak spoštovanja za kraljevi pogreb bodo kvalifikacije prestavljene, da ne bi prišlo do časovne kolizije z žalno slovesnostjo,” so zapisali pri FIA-i. Pred kvalifikacijami pa se bo odvijala tudi minuta molka.

VREME VN EMILIJE ROMANJE

Na uvodni dirki sezone v Bahrajnu so imeli dirkači prijetno vreme, kar pa ne moremo trditi za drugo dirko v Imoli. V vseh treh dneh se v Italiji temperature ne bo dvignila preko 14°C, zvečer pa se bo ohladilo na 6°C. Tako se bodo morale ekipe prilagoditi nižjim temperaturam in zanimivo bo videti, kdo se bo tukaj najbolje znašel.

Ne samo, da bodo temperature v Imoli nižje kot v Bahrajnu, za nedeljo se napoveduje tudi velika verjetnost dežja.

Še posebej bo razburljiva nedelja, ko je na sporedu dirka in ta dan se namreč pričakuje tudi dež. Verjetnost dežne dirke tačas znaša okrog 68%, kar pomeni, da bodo z veliko verjetnostjo dirkači morali svoje dirkalnike obuti v dežne gume.

ZMESI GUM VN EMILIJE ROMANJE

Italijanski dobavitelj tako imenovanega črnega zlata Formule 1 bo na drugo dirko sezone v Imolo pripeljal srednji nabor zmesi svojih produktov in sicer C2, C3 in C4. Pri tem bo Pirellijeva zmes C2 (bela oznaka) predstavljala trdo zmes, C3 (rumena oznaka) srednjo in C4 (rdeča oznaka) mehko zmes.

https://twitter.com/pirellisport/status/1381580136638726148

Seveda pa bodo lahko spričo vremenske napovedi v poštev prišle tudi dežne gume, predvsem v nedeljo, kajti na dan dirke je verjetnost dežja skorajda 70 odstotna.     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish