FORMULA 1: Začetek sezone F1 2021 bo verjetno PRESTAVLJEN

Avtor prispevka: , objavljeno 2. januarja 2021 .

Začetek sezone Formule 1 2021 v Avstraliji bo verjetno prestavljen zaradi zaskrbljujočega stanja z virusom Covid-19. Sezona naj bi se pričela 21. marca z dirko v Melbournu, kjer je lani dirka bila odpovedana zaradi izbruha epidemije koronavirusa.

Avstralija je ob koncu lanskega leta sprejela stroge ukrepe za preprečitev širjenja virusa, ki je lani po svetu ubil preko 1.8 milijona ljudi*. Osebje Formule 1 bi moralo v Avstralijo prispet dva tedna prej, saj bi bila potreba 14 dnevna karantena, alternativa pa bi bila najetje zasebnih letov, zatem pa bi se morali zadrževati v “biosferi”, kot je bilo to predpisano v Abu Dabiju, v obeh primerih pa bi šlo za veliko logistično, pa tudi finančno oviro. Dirkališče v Albert Parku bi morali začeti postavljati konec januarja, če bi želeli dirko izpeljati po predvidenem urniku.

Več bo znano v naslednjih dveh tednih, ko bo morala pasti dokončna odločitev, ali bo dirka izpeljana ali ne, saj vstopnic za dirko za zdaj še ni mogoče kupiti. V primeru, da dirka ne bo izpeljana po urniku, pa bo najverjetneje prestavljena na drugo polovico leta, za to pa bi morali prestaviti tudi nekaj drugih dirk rekordno dolge sezone.

Medtem pa je že stekla prodaja vstopnic za VN Bahrajna, ki je na sporedu 28. marca in bi bila otvoritvena dirka sezone, če bo preizkušnja v Avstraliji prestavljena. Steza v Sahirju bi tako lahko gostila zimska testiranja, ki bi po prvotnih načrtih potekala v Španiji.

  • – * vir: https://www.worldometers.info/
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish