Formula 1: Začetek sezone 2021 prestavljen na Bahrajn

Avtor prispevka: , objavljeno 12. januarja 2021 .

Že od začetka letošnjega leta smo bili priča vse pogostejšim znamenjem, sedaj pa je to uradno. Formula 1 zaradi trajajoče pandemije koronavirusa ne bo izpeljala uvodne dirke v Avstraliji, ki je načrtovana za 21. marec. Tudi tretja dirka prvenstva, VN Kitajske, ki bi bila na sporedu 11. aprila, ne bo izvedena po prvotnem načrtu.

Medtem ko se je za dirko VN Avstralije našel rezervni termin in sicer 21. november, pa pogovori z odgovornimi dirke VN Kitajske še trajajo. Začetek sezone se tako prestavi na 28. marec, ko je na sporedu VN Bahrajna. Da bi zapolnili nastalo luknjo v koledarju, bo v ta namen vskočila Imola, ki je dobila termin 18. aprila. Italijansko tradicionalno dirkališče je karavano Formule 1 gostilo že v lanskem letu, ko je odgovornim Formule 1 uspelo namesto 22 dirk izpeljati 17. Za letos je načrtovanih 23 dirk. Eno prizorišče pa je v aktualnem koledarju še odprto.

Sedaj je tudi uradno, da Avstralija tudi letos ne bo gostila uvodne dirke Formule 1 sezone 2021, saj so njihovo prireditev prestavili na 21. november.

Po Imoli za 2. maj še ni določen prireditelj, a sodeč po govoricah bi naj to bil portugalski Portimao. Tako kot Imola je bila tudi steza v Algarve v lanski sezoni na koledarju Formule 1, saj so bile vse dirke v Ameriki in Aziji odpovedane. S prestavitvijo Avstralije na konec leta, so dobila prizorišča v Braziliji, Savdski Arabiji in Abu Dabiju nove termine. Tako se bo letošnja sezona končala teden dni pozneje kot načrtovano in sicer 12. decembra.

Spremenjen koledar letošnje sezone Formule 1

     

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj