FORMULA 1: VN Japonske tudi letos ODPOVEDANA

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2021 .

Odpoved dirke za VN Japonske, ki naj bi bila na sporedu 21. novembra, hkrati pomeni tudi, da pri Hondi ne bodo imeli poslovilne dirke na domačih tleh, saj se japonski dobavitelj motorjev po koncu sezone poslavlja iz Formule 1.

Olimpijske igre so na Japonskem speljali brez večjih težav, vendar se je v zadnjih nekaj mesecih število novih primerov okužb s koronavirusom povečalo do te mere, da so bili promotorji VN Japonske primorani odpovedati dirko. Dvomi glede izvedbe dirke v Suzuki so se porajali že nekaj časa, danes pa je bila dirka tudi uradno odpovedana.

Pri Hondi so si na poslovilni dirki obetali pravi spektakel, ki pa ga zdaj zaradi koronavirusa ne bo.

Vse skupaj je predvsem boleč udarec za Hondo. Japonski dobavitelj motorjev je zadnje leto v Formuli 1 in bi se rad v stilu poslovil z domačo dirko. S konkurenčnim RB16B in dobrim Maxom Verstappnom so si letos obetali pravi spektakel ter tudi morebitno domačo zmago. Zdaj te priložnosti ne bo.

“Po več razpravah s promotorjem in oblastmi na Japonskem je japonska vlada sprejela odločitev, da dirko prekliče zaradi težav, ki jih je v državi povzročil koronavirus. Formula 1 zdaj dela na dodelavah koledarja, končne podrobnosti pa bo objavila v prihodnjih tednih,” piše v izjavi za javnost.

Prispevek je na voljo tudi na strani vmax.si

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj