Formula 1 v kaosu okrog koronavirusa ob 2,3 milijarde evrov

Avtor prispevka: , objavljeno 12. marca 2020 .

Formula ena in lastniki komercialnih pravic, Liberty Media, so si močno prizadevali izpeljavo dirke za VN Avstralije, s katero naj bi se ta konec tedna začela letošnja sezone Formule 1, čeprav so po svetu zaradi koronavirusa odpovedali in prestavili številne športne prireditve. Tik pred začetkom prostih treningov v Melbournu je svoj nastop moralo odpovedati moštvo McLaren, kjer je bil eden zmed njihovih članov pozitiven na virus, ki je po svetu terjal že več kot 4750 smrtnih žrtev.

Vsi člani moštva iz Wokinga bodo morali za dva tedna v karanteno, zaradi česar jih ni mogoče pričakovati na dirki niti prihodnji konec tedna, ko naj bi v Bahrajnu potekala druga dirka sezone. Usoda dirke v Avstraliji za zdaj visi na nitki. Šefi moštev že razpravljajo o možnosti, da odpovejo tako dirko v Albert Parku, kakor tudi tisto v Bahrajnu, saj prvenstvo preprostno ne bi bilo pošteno, če bi dirkali brez vseh ekip.

Pod vprašajem je tudi tretja dirka sezone v Vietnamu, kamor ne bi smeli odpotovati člani Ferrarija, Pirellija terekipe Alpha Tauri, država pa je tam ukinila tudi britanske delovne vize.

Dirka na Kitajskem je bila odpovedana že pred časom in tako se koledar dirk, ki je še na začetku leta napovedoval rekordnih 22 dirk, počasi a vztrajno krči. Po zadnjih podatkih bi tako na njem ostalo le še 18 dirk, sezoan pa bi se začela 3. maja z dirko na Nizozemskem.

Obstaja pa možnost, da se Liberty Media vseeno odloči izpeljati dirke brez moštva McLaren, razlog za to pa so rekordne izgube, ki so jih utrpeli. Formula 1 je na borzi od januarja izgubila 2,34 milijarde evrov, odpovedi dirk pa bi te številke dvignile še višje v nebo.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo