Formula 1 v Imolo in Portimao namesto v Mehiko, ZDA in Brazilijo

Avtor prispevka: , objavljeno 24. julija 2020 .

Koledar letošnje sezone Formule ena je doživel nove spremembe, saj so organizatorji odpovedali vse načrte za dirkanje na ameriški celini. Ker je stanje s širjenjem koronavirusa najbolj zaskrbljujoče v Braziliji in ZDA, so se lastniki F1 odločili, da odpovejo dirke z ZDA, Kanadi, Mehiki ter Braziliji, odpovedane dirke pa bodo nadomestili z evropskimi.

Tako se na koledar vrača portugalski Portimao, nemški Nurburgring, pa tudi priljubljena Imola, kjer pa bo cel dirkaški konec tedna strnjen v soboto in nedeljo, saj bodo moštva tja potovala z dirkališča Algarve, ki je oddaljeno 2400 kilometrov. F1 se je zato odločila, da ekipam omogoči dan več za priprave in nastanitev.

F1 upa, da bo letos na koledarju od 15 do 18 dirk, z napovedanimi novimi dirkami pa bo potrjenih že 13 dirk, katerim naj bi sledili še zaključni dirki v Bahrajnu ter Abu Dabiju, s čimer bi dobili petnajst dirk za svetovno prvenstvo. Ob tem pa se poraja tudi možnost, da bi v novembru moštva odpeljala še eno ali dve dirki v Aziji, najbrž v Maleziji in/ali Vietnamu.

Dirka v Nemčiji bo na sporedu 11. oktobra, na Portugalskem bodo dirkali 25. oktobra, v Imoli pa 1. novembra.

 

DatumDirkaDirkališče
12. julijVN ŠtajerskeRed Bull Ring
19. julijVN MadžarskeHungaroring
2. avgustVN Velike BritanijeSilverstone
9. avgustVN 70. Obletnice F1 Silverstone
16. avgustVN ŠpanijeCircuit de Catalunya
30. avgustVN BelgijeSpa Francorchamps
6. septemberVN ItalijeMonza
13. septemberVN ToskaneMugello
27. septemberVN RusijeSoči
11. oktoberVN NemčijeNurburgring
25. oktoberVN PortugalskeAlgarve
1. novemberVN San MarinaImola