Formula 1 – Urnik VN Bahrajna

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2022 .

Sedaj gre zares. Ekipe so v Barceloni in predvsem v Bahrajnu opravile priprave na letošnjo prvenstvo, dodobra spoznale svoje dirkalnike in navijači bodo dobili jasno sliko o tem, kakšno bi lahko bilo razmerje moči in kdo se je še teden dni nazaj skrival.

Če gre verjeti – kar pa seveda ni merodajno – časom izpred slabega tedna dni, ima največ možnosti za zmago na uvodni dirki Red Bull, tesno za njimi pa je Ferrari. A to so le ugibanja in morda pobožne želje nekaterih, kajti težko verjamemo, da bi bil Mercedes daleč za omenjenima ekipama – kljub temu, da iz tabora srebrnih puščic slišimo pesimistične napovedi. A tega smo vajeni, saj to počnejo že vrsto let in vemo, kako se je pokazalo na dirki.

Lahko pa pritrdimo tistim, ki menijo, da bi znal biti uvod v sezono 2022 zelo nepredvidljiv, saj je veliko dejavnikov, ki bi lahko vplivali na predstave posameznih ekip. Seveda gre tukaj v prvi vrsti za povsem nove dirkalnike, ki so še povrhu občutno težji, potem so tukaj nove 18-palčne gume in ne nazadnje tudi pravilo, kdo je lahko koliko časa preživel v vetrovniku – in kako je to prednost seveda tudi izkoristil.  

Urnik VN Bahrajna

Petek, 18.3.2022

13.00 – 14.00                    1. prosti trening

16.00 – 17.00                    2. prosti trening

Sobota, 19.3.2022

13.00 – 14.00                    3. prosti trening

16.00 – 17.00                    Kvalifikacije

Nedelja, 20.3.2022

16.00 – 18.00                    Dirka

Vreme VN Bahrajna

Kar se tiče vremenske napovedi za dirkaški konec tedna VN Bahrajna sezone 2022, ne gre pričakovati bistvene razlike od vremena, ki so ga imeli dirkači slab teden dni nazaj na uradnih zimskih testiranjih. Napovedani so stabilni pogoji s temperaturami, primernimi za ta letni čas.

Seveda ne gre pričakovati, da bi morali dirkači v času tega dirkaškega vikenda uporabiti gume za dež, tako da bodo Pirellijevi produkti z zeleno in modro oznako ostali v shrambah moštvenih garaž.

Zmesi gum VN Bahrajna

Pirelli se je za uvodno dirko sezone v Bahrajnu odločil za svoj najtrši nabor zmesi svojih produktov. Tako bodo dirkači na stezi Bahrain International Circuit uporabljali zmesi C1, ki bo predstavljala trdo zmes (bela oznaka), C2, ki bo srednja zmes (rumena oznaka) in C3, ki bo pa mehka zmes (rdeča oznaka).

Pirellijev nabor zmesi gum za uvodno dirko letošnje sezone VN Bahrajna. – Foto: Pirelli

Mario Isola, športni šef Pirellija: “Za to prvo dirko smo se odločili za najtrše gume v ponudbi glede na postavitev steze, značilnosti asfalta in temperature. Tudi zato, ker smo zmesi gum drugačne v primerjavi s prejšnjimi leti. Ekipe so imele priložnost spoznati ponudno 18-palčnih gum sezone 2022, saj so preživele skupaj šest dni testiranj, čeprav ne vedno v reprezentativnih pogojih. Iz preteklosti vemo, da lahko temperature na stezi v Bahrajnu igrajo pomembno vlogo, saj vplivajo na degradacijo gum in to smo lahko opazovali na nedavnem testu.

Italijan nadaljuje: “Med dirko bi morale biti temperature nižje v primerjavi s prvim in tretjim prostim treningom, zato se bodo morale ekipe osredotočiti na svoje podatke iz drugega prostega treninga in kvalifikacij. Še vedno je težko napovedati strategijo dirke, saj je bil Bahrajn v preteklosti dirka z več postanki, a zanimivo bo videti, ali bo letos nekdo poskusil kaj drugačnega.

https://twitter.com/pirellisport/status/1503404931109339136

      

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj