Formula 1 septembra v Mugellu, v Sochiju prvič z gledalci

Avtor prispevka: , objavljeno 9. julija 2020 .

Mugello naj bi bilo prvo dirkališče, ki bo dodano na prvotni koledar osmih dirk. Po poročanjih bo dirka na sporedu 13. septembra ter tako zaključila po Spaju ter Monzi zaključila tri zaporedne dirkaške vikende.

Potrjena pa naj bi bila tudi dirka v Sochiju in sicer 27. septembra, kot je bilo načrtovano že pred začetkom sezone. Organizatorji ruske preizkušnje naj bi že začeli s promocijo prodaje vstopnic, kar nakazuje na dejstvo, da bo to kot kaže ena prvih dirk, kjer bodo že prisotni gledalci. Možnosti, da bi lahko takoj po tej organizirali še dirko v Kanadi se zaradi vremenskih razmer zdi praktično nemogoča. To mesto naj bi tako zasedlo portugalsko dirkališče Portimao.

Kitajska in Vietnam naj bi svoje mesto dobile v drugi polovici meseca oktobra. Kljub temu pa se zdi izvedba predvsem kitajske preizkušnje zaradi vladnih omejitev vse manj mogoča. Pričakovati gre, da bo novi objavljen koledar pokril predvsem dirke v septembru in oktobru. Odločitev o dirkah v novembru pa naj bi tako padla še nekoliko kasneje. Dirki v Mehiki in Braziliji še nista uradno odpovedani, a vse bolj se zdi, da letos dirkači na ameriški celine ne bodo nastopali.

Po trenutnem načrtu se naj bi sezona zaključila z dvema dirkama v Bahrajnu (29.11 ter 6.12) ter nato finale v Abu Dhabiju 13. decembra.

Imola in Hockenheim ostajata v pripravljenosti, da bi lahko vskočila v koledar.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish