Formula 1 se letos vrača v Turčijo

Avtor prispevka: , objavljeno 25. avgusta 2020 .

FIA in Formula 1 sta potrdili dokončni koledar dirk F1 2020, na katerem bo skupno 17 prireditev, zadnja dirka pa bo na sporedu sredi decembra.

Novost na letošnjem koledarju bo sicer že dobro poznana VN Turčije, ki bo potekala na stezi v Istanbul Parku od koder je bila odsotna od leta 2011. Sezona se bo končala z dvojno dirko v Bahrajnu in finalno dirko v Abu Dabiju, načrtovanih skupno 17 dirk pa pušča prostor morebitnim naknadnim odpovedim. Za plačilo polnega zneska odkupa pravic za prenose je potrebno izpeljati 15 dirk.

Letošnji koledar tako vsebuje kar pet prireditev na dirkališčih, ki sprva niso bila predvidena za izvedbo, torej Mugello, Nurburgring, Portimao, Imola ter Istanbul.

Za zdaj pa še ni znano, ali bo ena izmed dirk v Bahrajnu potekala na spremenjeni postavitvi steze, skoraj zagotovo pa ne bodo uporabili skoraj ovalne, temveč konfiguracijo za vzdržljivostne dirke, v kakršni je potekala tamkajšnja dirka v sezoni 2010.

S potrditvijo koledarja pa je zdaj VN Kitajske dokončno odpovedana, potem ko je bila doslej vodena le kot prestavljena. Odpovedana pa še ni VN Vietnama, ki bi morala biti na sporedu 5. aprila a je bila prav tako prestavljena, vendar pa je letos kljub željam Formule 1, vendarle ne bo na sporedu zaradi prevelikega logističnega zalogaja, pa tudi organizacijskega, saj organizatorji načrtujejo, da bodo dirko prihodnje leto izvedli po prvotnem načrtu.