Formula 1 prihodnjo sezono brez petih dirk?

Avtor prispevka: , objavljeno 3. marca 2019 .

Koledar dirk za prihodnjo sezono bi lahko, poleg dirke za VN Mehike, izgubil še štiri dirke, saj organizatorji v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji še niso podpisali pogodbe za sezono 2020. Organizatorji dirke na stezi bratov Rodriguez v Mehiki so zaradi izgubljene podpore s strani države zamudili rok za obnovitev pogodbe in tako dirke po vsej verjetnosti tam naslednjo sezono ne bo, v podobnem položaju pa se nahajajo še štiri dirkališča, kar pa ne skrbi vodilnega moža Liberty Medie, Chase Carey.

“Imamo pogodbe, ki iztečejo letos in organizatorji morajo skleniti nove, ali pa se bomo razšli,” je pojasnil Carey. “Toda to ni nič novega, s čimer se ne bi soočali že lani. Tudi lani smo obnovili nekaj pogodb, tako kot tudi leto poprej. Vsak organizator ima različne težave. Takšen je postopek in vsako sezono imamo tri ali štiri pogajanja za podaljšanje pogodbe.”

Careya pa morebitna izguba dirk na legendarnih dirkališčih, kot sta Monza in Silverstone, ne skrbi, saj meni, da Formula 1 lahko privabi nova dirkališča. “Po nekaj letih izkušenj smo zadovoljni z našo potjo in zmožnostjo, da še naprej vodimo zdrav posel,” je povedal. “Mislim, da imamo še nekaj prostora, da koledarju dirk dodamo nova prizorišča. Dirkališča po vsem svetu bi rada gostila naše dirke, med njimi pa niso le nova tržišča, temveč tudi tradicionalna, v zahodni Evropi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish