Formula 1 odpovedane dirke nadomešča z virtualnimi

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2020 .

Dirkači F1 bodo odpovedane dirke letošnje sezone nadomestili z virtualnimi dirkami. Prva bo že ta konec tedna v Bahrajnu.

Formula 1 je po odpovedi oziroma preložitvi prvih sedmih dirk letošnje sezone napovedala ustanovitev Virtualne dirkaške serije, ki bo navijačem omogočala spremljanje dirk v teh časih, ko po svetu razsaja korona virus. Dirke, na katerih bodo dirkali nekateri izmed pravih dirkačev F1, ter še nekaterih zvezdnikov, bodo potekale ob datumih, ko bi morala na sporedu biti katera izmed odpovedanih dirk, tako bomo vitualno dirko v Bahrajnu videli ta konec tedna.

Dirke bodo dolge pol manj, kot prave dirke, prenos v živo pa bo na uradnem kanalu Formule 1 na Youtubu, Twitchu ter Facebboku.

Seveda končne uvrstitve teh dirk ne bodo štele za prvenstvo F1, saj gre le za dirke za zabavo gledalcev. Dirkači bodo za izvedbo dirke uporabljali Codemastersovo igro F1 2019, vsi dirkalniki pa bodo enakih zmogljivosti. Dirkači bodo smeli uporabljati nekatere pomagala, kot sta traction control, ter sistem proti blokiranju koles na zaviranju, uporabljali pa bodo model z zmanjšanim obsegom poškodb pri morebitnih trkih.

Med vikendi, ko dirk ne bo, bodo organizirane predstavitvene dirke, na katerih se boste lahko tudi vi na virtualni stezi pomerili z resničnimi dirkači Formule 1.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish