Formula 1 ne želi več alkoholnih sponzorjev

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2015 .

Evropska skupina za boj proti alkoholu v Evropi (Erocare) je pritisnila na formulo ena, kjer želijo doseči prepoved oglaševanja alkohola. No ja po prepovedi oglaševanja tobaka je logično na vrsti še prepoved oglaševanja alkohola, a trenutno imamo v formuli ena sponzorje kot so Johnnie Walker (McLaren) in Martini (Williams) in Smirnoff, ter Kingfisher Beer (Force India), torej ne ravno veliko.

Je pa Mariann Skar iz Eurocare mnenja, da je to enormno: “Oglaševanje alkohola v F1 je trenutno enormno glede na naše standarde, potrebno je uvesti ukrepe. Morali bi se čutiti odgovorne, ko kažejo vsakih pet sekund alkoholne reklame več kot 500 milijonom gledacem in to v povezavi z vožnjo. Borimo se, da oglaševanja alkohola v F1 ne bi bilo več.

Idejo smo že predstavili Jeanu Todtu, predsedniku FIA, ki pa ni odreagiral.” No dejstva so sledeča, v Monaku je na televiziji alkoholna reklama enajstkrat na minuto. Na alkohol spominja 1352 stvari, 74 pred dirko (0,8 na minuto), med dirko 1177  in 77 po dirki. Ob dirkališčih je 1072 oglasov, na mostovih čez stezo 54 in na dirkalnikih 48.

Verjamemo, da oglaševanje alkohola ni slabo, vsaj ne toliko kot pitje. Vendar pa, kam vodi ta svet, se bodo ekipe sploh smele še od česa živeti, ali pa bo denar pritekal le s strani osvojenih točk (FOM)?

3
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo