Formula 1 nazaj v Mehiki po zaslugi Sainza in Ricciarda

Avtor prispevka: , objavljeno 28. junija 2015 .

Včeraj se je formula ena po zaslugi Red Bullove dvojice Carosa Sainza in Daniela Ricciarda vrnila v Mexico City. Omenjena dirkača sta se namreč z dirkalnikom RB7 podila po ulicah, kjer sta uprizorila pravi ulični spektakel, saj je na ulice prišlo kar 70.000 gledalcev, to pa je že primerljivo z ogledom ene dirke.

Velika nagrada se v Mehiko sicer vrača prvega novembra letos in kot kaže bo to pravi uspeh. Zadovoljen pa je seveda Sainz, ki pravi: “Rad dirkam tam, kjer gledalci govorijo moj jezik. Tu želim biti zaradi tega še prav posebno uspešen. To bo zelo posebno dirkališče za vse ekipe in dirkače, saj se poleg vsega nahaja kar 2.300 metrov nad morsko gladino.

Motorji z nadmorsko višino izgubljajo moč, zaradi česar jih bo težko optimalno nastaviti, pa tudi človeško telo bo trpelo. Z veliko stvarmi se bomo soočali, a bo zanimivo.” Cestni spektakel se je sicer odvijal v Zocalu in na aveniji dvajsetega novembra. Podoben dogodek pa bo organiziran še s strani Ferrarija in sicer v Paseu de la Reforma, na sporedu pa bo drugega avgusta.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj