Formula 1 načrtuje 24 dirk v sezoni

Avtor prispevka: , objavljeno 20. novembra 2020 .

Formula 1 v prihodnjih letih načrtuje povečanje obsega koledarja dirk na kar 24, nekatera dirkališča pa bi se na njem iz leta v leto izmenjevala.

V sezoni 2021 naj bi že videli 23 dirk, med njimi pa je tudi novo prizorišče v Savdski Arabiji, še vedno pa ni jasno, kaj se bo zgodilo s terminom, ki naj bi ga zasedla odpovedana VN Vietnama. Moštva, pa tudi dirkači, so ob načrtovanih 23 dirkah izrazili nekaj skrbi glede natrpanosti urnika in težav z logistiko, toda direktor Formule 1, Chase Carey pravi, da naj bi v prihodnjih sezonah videli še več dirk v eni sezoni. “V načrtovanju dogodkov po letu 2021 čutimo kar nekaj zanimanja in navdušenja organizatorjev okrog sveta, nad možnostjo prireditve dirk,” je povedal. “Veliko letošnjih lokacij je izrazilo zanimanje za stalni termin na koledarju, zato pričakujemo, da bomo v naslednjih letih sestavili koledar s 24 dirkami, nekaj prizorišč pa bomo na njem izmenjevali, tako da bomo lahko ugodili tudi novim partnerjem.”

Na letošnji koledar je močno vplival izbruh epidemije koronavirusa, posledično pa smo videli tudi nekaj dirk na nepričakovanih prizoriščih, kot sta Mugello in Imola. Carey pa zatrjuje, da se bo Formula 1 v prihodnji sezoni, kljub izzivom, ki jih postavlja virus Covid-19, praktično vrnila v normalne tirnice, kar pomeni tudi vrnitev gledalcev na tribune. “Na dirkah 2021 pričakujemo tudi gledalce, ki bodo dirke doživljali praktično normalno. Letos smo dokazali, da je mogoče po svetu potovati popolnoma varno, organizatorji dirk pa želi z našim primerom svetu pokazati, da jih virus ne ovira več.

Izzive, ki jih je prineslo leto 2020, smo uspešno premagali, v 2021 pa načrtujemo svet, ki bo pustil virus za sabo, sledi pa sezona 2022, ki prinaša nove dirkalnike in pravila, ki bodo v dogajanje na stezi prinesla novo energijo,” je povedal Carey, katerega bo v začetku novega leta zamenjal Stefano Domenicali.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish