Formula 1 je odprla vrata “umazanemu dirkanju”

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2021 .

Potem ko se FIA ni odločila ponovno pregledati incidenta med Lewisom Hamitonom in Maxom Verstappnom iz Brazilije, je spregovoril Toto Wolff, ki meni, da so se s tem odprla vrata umazanemu dirkanju.

Verstappen je pri branjenju napada Hamiltona skozi ovinek zapeljal preširoko, posledično pa sta oba dirkača morala zapeljati s steze. Nizozemec je pojasnil, da je zaviral zelo pozno, zaradi obrabljenih gum pa bi se verjetno zavrtel, če bi želel ostati na stezi.

Komisarji so ocenili, da ni šlo za sporen manever in incidenta niso vzeli pod drobnogled, kasneje pa so pri Mercedesu vložili zahtevek za ponoven pregled, ki pa je bil pred dirk v Katarju zavrnjen.

Nekateri dirkači so po odločitvi izrazili mnenje, da glede etike vožnje zdaj vlada zmeda, katere pa ni razjasnil niti sestanek dirkačev v petek zvečer. Šef ekipe Mercedes, Toto Wolff pravi, da je vodstvo dirke zdaj prižgalo zeleno luč manevrom, ko dirkač drugega zrine s steze.
“Po mojem mnenju so z njihovo odločitvijo dali dovoljenje, da se vržeš v ovinek in drug dirkalnik potisneš z linije in to lahko v bodoče vodi v precej bolj umazano dirkanje. Ne želimo zmede v Katarju, Savdski Arabiji in Abu Dabiju,” je povedal Wolff.

Foto: HBPress

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish