Formula 1 je neusmiljena tudi do uveljavljenih ekip

Avtor prispevka: , objavljeno 8. januarja 2019 .

Ross Brawn pravi, da je Formula ena neusmiljena do moštev, tudi do starejših, ki so nekdaj krojile sam vrh prvenstva. Moštvi Williams in McLaren sta med tremi najuspešnejšimi moštvi formule ena, kar se tiče naslovov konstruktorskih prvakov, a kljub temu sta se v zadnjih 20 letih znašli v veliki krizi.

“Williams in McLaren sta veliki ekipi s čudovito zgodovino, toda Formula ena je neusmiljena in zgodovina je ne zanima. Zanima jo je to, kar se dogaja na stezi,” je dejal Brawn. “V vodstvu F1 bi zelo radi videli vzpon teh moštev, saj gre za odlični moštvi in znamki. Če svojega dela ne opravljaš vrhunsko, se to pokaže vsako nedeljo, oziroma vsako drugo nedeljo. Imajo sredstva, da se lahko vrnejo v sam vrh, toda naloga je zahtevna.”

Del težav obeh moštev je po mnenju Brawna kriza v vodstvu, pri čemer je navedel Mercedes, svoje nekdanje moštvo, kot primer ekipe, ki je uspešno zaradi stabilnosti osebja. “Mercedes ima še vedno zaposlene iste ljudi, kot leta 2007 (ko je nastopalo kot Hondino tovarniško moštvo) kar pomeni več kot deset let stabilnosti. To je zelo pomembno. Pri Williamsu in McLarnu, so doživeli spremembe, katere se ustalijo šele s časom,” je še dodal Brawn.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish