Formula 1 in olimpijske igre

Avtor prispevka: , objavljeno 8. avgusta 2016 .

Res je, da Formula 1 ne sodi med olimpijske discipline, je pa Bernie Ecclestone pred leti prišel na dan z idejo, da bi eno izmed dirk izvedel tudi v času olimpijskih iger v mestu, kjer so olimpijske igre in tako povezal olimpijske igre in Formulo 1. Njegova ideja je bila tudi, da bi imeli še dodatno razvrstitev za medalje, kjer bi se vodili tisti, ki so v tekoči sezoni osvojili največ zmag.

Uveljavila se ni nobena izmed idej vendar dirkači niso tako nedovzetni za idejo velikega šefa Formule 1. »V bistvu to ni slaba ideja in ne vem zakaj ne,« je o povezavi med Formulo 1 in olimpijskimi igrami menil dirkač ekipe Haas Esteban Gutierrez. Tudi Kevin Magnussen meni, da dodatna dirka v času poletne pavze ne bi bila velika ovira. Daniel Ricciardo je priznal, da mu medalje veliko pomenijo, in da ni nujno, da bi takšna dirka bila v uradnem programu, torej se ne bi točkovala, bi pa lahko imeli denarne nagrade.

So pa med dirkači tudi skeptiki. Recimo Sebastian Vettel, ki naj bi v nedeljo skoraj pozabil, da je v zadnjem krogu in da dirke še ni konec, ne zagovarja takšne kombinacije oz. dirke. Tudi Kimi Räikkönen je skeptičen: »Ideje so vedno dobrodošle, tudi čudne in neumne. Moramo videti, kaj bo prinesla prihodnost, vendar je za takšno kombinacijo zelo malo možnosti, da bi prišla v realnost.«

Vendar je vsem jasno, da do takšne kombinacije zagotovo ne bo prišlo. Olimpijski komite jasno zagovarja, da je namen olimpijskih športov poudariti človeka kot športnika brez tehničnih pomoči, pri Formuli 1 pa nam je jasno, da je veliko odvisno od samega dirkalnika in ne le od dirkača.

6 Comments

  • Mirko Widmayer Čulk

    Ideja sploh ni slaba.Vendar bi tekmovelo le šest ekip,brez vodilnih prvih petih ekip na lestvici.Ali pa bi tekmovali le dirkači,ki v tekoči sezoni še nimajo 100 osvojenih točk.Več takšnih in podobnih idej je že bilo.Morda se katera le realizira.Vsekako,če bodo kdaj res vozili,si ne želim,da bi tam gledal čisto enako dirko,kot v prvenstvu.Vsekakor pa nebi smela šteti v prvenstvu za tekočo sezono!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja