Formula 1 in MotoGP dirki v Avstraliji odpovedani

Avtor prispevka: , objavljeno 6. julija 2021 .

Kot smo poročali prejšnji teden, je zdaj tudi uradno: Formula 1 letos ne bo potovala v Avstralijo, prav tako je odpovedana dirka MotoGP.

Dejansko bi se morala sezona F1 2021 pričeti marca v Melbournu, toda zaradi pandemije se je dirka prestavila na poznejši termin, na 21. november. A sedaj je jasno, da tudi tega termina ne bodo mogli držati. Avstralska vlada je danes odpovedala izvedbo dirke Formule 1. Tudi motocikli serije MotoGP letos ne bodo vozili v Avstraliji.

Kljub temu pa Formula 1 še naprej načrtuje 23 dirk. Katera steza bo vskočila namesto Melbourna, tačas še ni znano. A kandidatov je kar nekaj. “Razočarani smo, da letos ne bomo odšli v Avstralijo, vendar smo prepričani, da lahko v sezoni 2021 izvedemo 23 dirk. Imamo nekaj opcij, s katerimi lahko zapolnimo to izpraznjeno mesto,” se glasi iz tabora Formule 1. Na odločitev, kdo bo nadomestil Avstralijo, bo potrebno še počakati. “V prihodnjih tednih si bomo ogledali detajle teh opcij in podali ustrezne informacije.”   

Tudi prvenstvo MotoGP ima pripravljen zasilni načrt, saj bo avstralsko preizkušnjo na letošnjem koledarju dirk nadomestila dirka V Portugalskem Portimau.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish