FORMULA 1 bo preiskala nenavadno veliko število OKUŽB DIRKAČEV

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2020 .

Osebje Formule 1 je tekom letošnje sezone opravilo skupno preko 76.000 testov na virus Covid-19, od tega je bilo pozitivnih 78 testov.

Moštva so na dirke sprva lahko pripeljala do 80 članov, vseh dirkačev v karavani pa je 20, zato je Brawn izrazil začudenje nad dejstvom, da so trije iz 78 okuženih bili dirkači Lewis Hamilton, Sergio Perez in Lance Stroll. “Nenavadno je zato, ker so bili trije izmed pozitivnih dirkači, kar je nesorazmerno glede na to, da je dirkačev 20,” meni Brawn“Med dirkači je bila stopnja okužbe torej 3 izmed 20, pri ostalem osebju pa je bila okužena ena izmed tisoč oseb,” je dejal Brawn, ki je izpostavil dejstvo, da je velik del preostalih 75 okuženih oseb bilo povezanih z državo, v kateri se je mudilo prvenstvo Formule 1.

Za Rossa Brawna, športnega šefa Formule 1, je bilo število okuženih dirkačev v letošnji sezoni preveliko in zaradi tega želi, da se raziščejo vzroki.

“Največji izbruh smo doživeli, ko je presenetil eden izmed prevajalcev, ki je delal za skupino ljudi. Seveda je bil z njimi v stiku in nastal je vir okužb, kar pa smo hitro rešili. Med samimi moštvi smo imeli malo okužb. Število okuženih med mehaniki, inženirji in drugimi člani ekip je bilo zelo majhno,” še na koncu doda Brawn.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish