FORMULA 1 bi na KOLEDAR DIRK 2021 lahko dodala KATAR

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2021 .

Dirka VN Nizozemske v Zandvoortu je dobila zeleno luč v zadnjem trenutku in bo na sporedu po VN Belgije, dirke v Singapurju, na Japonskem, Kitajskem, v Kanadi in v Avstraliji pa so bile odpovedane.

Vendar pa mediji vedo povedati, da naj bi vrzel, ki je nastala zaradi odpovedi Melbourna, zapolnil Katar. Dirka, ki bi se 21. novembra morala izvesti v Albert Parku, bo sedaj izvedena na Losail International Circuit. Dirkališče ljubiteljem MotoGP serije ni neznano, saj se tukaj na dvokolesnikih dirka že od leta 2004.

Vodstvo Formule 1 ima tudi letos polne roke, da najde nadomestne lokacije za odpovedane dirke in vse kaže, da naj bi Avstralijo zamenjal Katar – Foto: HB Press

Kljub globalni pandemiji, se vodstvo Formule 1 kot rečeno trudi o svojih najboljših močeh, da bi koledar letos vseboval načrtovanih 23 dirk. Eno vrzel v koledarju je že zapolnila Turčija s svojo stezo Istanbul Park, kjer je Formula 1 gostovala že v lanskem letu. Če veljakom kraljevega razreda motošporta ne uspe izvesti 23 dirk, je 21 dirk minimum, za katerega si prizadevajo.

Dirkališče Losail International Circuit gosti serijo MotoGP že od leta 2004. Ali bodo letos prvič v svoji zgodovini gostili tudi dirko Formule 1?

Še enkrat smo torej priča dokazu, da je Bližnji Vzhod vroča destinacija, ko gre za Formulo 1. Bahrajn in Abu Dabi sta že gostila dirke, sedaj pa se jima bo pridružil še Katar, katerega uradna oznanitev naj bi bila po navedbah medijev le formalnost . V letošnji sezoni se je na koledarju znašla s svojo prvo dirko tudi Savdska Arabija. Kolegi iz Motorsport.com pa tudi poročajo, da naj bi Liberty Media delala na drugi dirki v Bahrajnu, ki bi se izvedla na krajši verziji steze v Sakhirju.  

Prispevek je na voljo tudi na strani vmax.si          

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish