Formula 1: Assen plan B za VN Nizozemske

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2019 .

Komercialni šef Formule 1, Sean Bratches je priznal, da so morali pripraviti zasilni načrt za izvedbo dirke za VN Nizozemske, ki naj bi se v prihodnji sezoni vrnila na koledar dirk prvenstva F1. Formulo ena naj bi gostilo dirkališče Zandvoort, ki potrebuje kar nekaj popravkov, tem pa nasprotujejo domačini in naravovarstveniki. Ker Max Verstappen na Nizozemskem uživa veliko podporo, je tamkajšnja dirka za lastnike komercialnih pravic zelo pomembna. Bratches kljub vsem preprekam verjame, da bo dirka izpeljana, kot je bilo načrtovano, a je priznal, da so že pripravili tudi zasilni načrt.

“Ne poznam podrobnosti pravnih zapletov,” je povedal. “Toda verjamem, da lahko Nizozemci težavo rešijo. Seveda pa imamo pripravljen tudi načrt B. Na voljo imamo različne možnosti, če jih bomo potrebovali. Za zdaj imamo z Zandvoortom sklenjen dogovor in začrtano pot. Predvidevam, da bo dirka v mesecu maju potekala tako, kot smo se dogovorili.”

Rezervni načrt bi lahko bila izvedba dirke v Assnu, kjer že vrsto let potekajo dirke svetovnega motociklističnega prvenstva MotoGP. Assen je bil tudi edini Zandvoortov tekmec v boju za organizacijo dirke F1 na Nizozemskem. “Z Assnom smo ostali v dobrih odnosih,” pojasni Bratches. “Dirkališče je zelo dobro in ima dober sloves. Morda bomo nekega dne dirkali tam,” je še dodal.